Bådmagasinets billedgalleri

Travlhed på Tuco Yacht Værft – også i lavsæson

05-08-2005 15:30 Hans Henrik05 Aug 2005 13:30 - Pressemeddelelse Tuco Yacht Værft
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Tuco Yacht Værft har travlt i sommerperioden. Foto: Tuco.

Værftet, der ligger på Krogsbjergvej i Faaborgs nordvestlige industrikvarter har gang i rigtig mange aktiviteter, og har inden for det seneste år udvidet produktionskapaciteten med 2 store haller beliggende på Krogsbjergvej og beskæftiger ca. 60 medarbejdere.

Lige nu producerer værftet en række forskellige bådtyper: Den klassiske bådtype Drager produceres der ca. 2 af pr. måned. Herudover har værftet gang i produktion af en aluminiumsspeedbåd af typen Aluguard 868 (havets ”off-roader”). Endelige produceres der store 82 og 85 fods superlystyachts.

Med hensyn til 85 fods bådene er der tale om en helt ny 85 fods Flybrigde yacht, som er under udvikling for Royal Denship i Århus. Den første af denne type båd forventes søsat først på sommeren 2006.

Fantastiske både i Faaborg
Tuco Yacht Værfts aktiviteter kan også ses i Faaborg havn, hvor der netop nu ligger 2 fantastiske fartøjer. En helt nybygget og nyudviklet 63 fods sejlbåd - Felicia 63 - er netop blevet søsat sidst i juni. Der er tale om en fantastisk konstruktion bygget helt i aluminium.

Skroget står helt råt i aluminiumsplade, og understreger at dette er et luksusfartøj, der ikke kun er blevet bygget for at blive beundret, men så sandelig også til at blive brugt.

Skibet skal bringe sin tyske ejer sikkert rundt i hele verden, hvor yachten vil være basen hvorfra fjerne verdensdele kan opleves. Netop nu er skibet ved at få den allersidste afpudsning inden jomfursejladsen om få dage.

I havnen ligger ligeledes en af Tuco Yacht Værft andre nybygninger. En 82 fods motoryacht af typen Royal Denship 82 Open. Bådtypen er gennem flere år blevet først udviklet og siden produceret hos Tuco Yacht Værft.

Opmærksomme folk har måske tidligere set disse både pryde Faaborg Havn. Båden, der ligger i havnen har skrognummer 3. Den har tilbragt sommeren i Middelhavet og er nu på vej til udstilling i England. Båden er i Faaborg for at få lavet en gennemgang inden udstillingen.

Fart på 45 knob
Herudover skal båden have testet et helt nyt fremdrivningssystem, som er produceret i New Zealand. Disse nye propeller samt bådens 2 gange 2000 hestekræfter store motorer skal bringe båden helt op på 45 knop i topfart, hvilket er ganske imponerende for de ca. 50 tons fartøjet vejer.

Dette skal ses i relation til de ca. 35 knob et lignende fartøj med konventionelt drev kan sejle.

Af hensyn til arbejdets udførelse, det danske vejr og påpasselighed over for båden vil den inden for de kommende uger blive overdækket med en midlertidig presseningshal.

Direktør Jonas Pedersen fra Tuco Yacht Værft udtaler, at produktionen af disse 82 fods motorbåde er meget vigtig for værftet, og at man af den grund har været nødt til, at efterkomme kundens krav om at kunne sejle båden under tag i den periode, hvor båden bliver testet i Faaborg.

Havnefoged i Faaborg Havn Lasse Olsen har hjulpet Tuco Yacht Værft med at arrangere muligheden for den midlertidige overdækning af båden og har dermed været med til at sikre at dette stykke arbejde kunne komme til Faaborg og Tuco Yacht Værft.

Masser af beskæftigelse
Arbejdet med klargøring af båden vil beskæftige ca. 6 mand fra Tuco Yacht Værft samt lige så mange fra lokale underleverandører, udtaler Jonas Pedersen. På Tuco Yacht Værft er yderligere 2 både af samme type under produktion.

Også af hensyn til disse både er det afgørende at få testet fremdrivningssystemet grundigt igennem da også disse både benytter samme system.

Altså travlhed i Industrikvarteret og travlhed i havnen. I den sammenhæng sukker Jonas Pedersen over at det ikke er helt let at skaffe den nødvendige arbejdskraft af bådebyggere og dygtige snedkere.


Royal Denships Open 80 har vi tidligere beskrevet i Bådmagasinet. Foto: Royal Denship.
Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer