fbpx

OL Bagsiden: Lassen og Øverup bukker sig ydmygt overfor Natorp

Inkluder i Newsletter: Ja

Formand Natorp kan efter OL dybest set sætte flueben ved "Bestået og alt godkendt". Heri kan vi kun være enige. Den lille runde mand, Øverup, er af natur en hel del mere ydmyg end undertegnede. Så redaktørens cigar truer med at sætte gulvtæpperne i brand, og det har været svært at se, hvad der er op og ned på det runde kuglerunde korpus, da cigarrøgen også stiger op mellem benene. Nok er jeg anerkendende, men ligesom i poker, skader en smule held ikke.

Når sandheden skal på bordet

Tilbage til kommentaren: Sandheden er jo desværre, at Jonas Høgh ikke vandt sølvet, men tabte guldet. 49'erne, kan ikke få ros nok – de er nye i OL sammenhæng, alligevel fik de ikke gummiarm, da det endelig gjaldt. Men de kunne jo ligeså godt have endt uden for medaljerækken, de havde hele heldet på deres side. Tillykke med det.

Det er, hvad formanden siger, men hvad siger den menige sejler ude i sejler Danmark. Dansk Sejlunion har en klar forventning om, at Jonas Høgh som rollemodel kan styrke ungdomsarbejdet.

Hans Natorp udtaler i fredagens interview i Dagbladet Børsen: "OL er utrolig betydningsfuldt for danske sejlere. Ved at følge eliten i deres sejladser udfylder talenter som Jonas Høgh-Christensen og de øvrige deltagere en vigtig funktion. De danske sejlere brander sejlsporten i videste forstand. Den store opmærksomhed i medierne gør det attraktivt og interessant for børn og unge at lære at sejle".

Gid det var tilfældet, men virkeligheden er desværre nok lidt mere brutal. Dansk sejlsport har fået ti dages berømmelse, som fyldstof til det som journalisterne virkelig fandt mere vigtigt. Skal vi ikke være lidt ærlige og konstatere, at pressedækningen i de landsdækkende medier og i TV alene var Jonas Høgh, med stadig som en bifigur. Hvorfor var mediedækningen ikke bedre?

Støtte til dansk sejlsport

Forlængelsen af samarbejdsaftalen med TORM kan kun give anerkendelse. Den havde hverken redaktør Øverup eller jeg set komme. Helt ærlig troede vi, at TORM fonden var en saga blot. På Bagsiden har jeg været godt ude med riven og stillet mange kritiske spørgsmål. Vi vidste godt, at formanden for TORM fonden, den meget udskældte erhvervsadvokat NE Nielsen, havde et enormt stort og altid bankende hjerte for sejlsporten. Men derfra til at TORM fonden kommer med yderligere mange millioner støttekroner til ungdomsarbejdet i dansk sejlsport. Hertil kan vi kun ydmygt sige: "Tak, tak og mange tak for pengene, tak for tilliden".

Spørgsmålet er så, om det ikke er udtryk for at ingen andre sponsorer, vil støtte op om dansk sejlsport? Hans Natorp antyder, at der i løbet af efteråret kommer nye udmeldinger, dem vil vi afvente i ydmyg tavshed. Bådmagasinet har samlet en helt katalog af spørgsmål omkring ungdom og elite sejlsport, det vil vi over efteråret forsøge at få svar på.

Denne bagsidekommentar er baseret på et fælles redaktionelt samarbejde mellem Nicolai Lassen, Bådmagasinet og Karen Ellegaard, Dagbladet Børsen/News2.









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *