God sommer – opfør jer ordentlig

22-06-2012 13:06 Trine Søe22-06-2012 11:06 - Nicolai Lassen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Den sidste uge research bekræfter, at Sailing Denmark, med Sandeep Sander i spidsen, er suveræn danmarksmester i den ædle kunst at samle mange penge ind, og det er jo bestemt ikke ulovligt. Det kan ingen kritisere, heller ikke jeg. Måske kan jeg stille spørgsmål om moral og det etiske i metoderne? Ingen kender det eksakte beløb de seneste 3 år, men vi snakker millioner af kroner – ikke mange millioner, men nok en del mere end, hvad andre med interesse i ungdomsarbejdet har magtet i dansk sejlsport.

Jeg læser, at alle penge også er delt ud igen. Regnskaberne fortæller ikke om nogen større opsparing i Sailing Denmark. Så i den sammenhæng, må der være rigtig mange glade unge sejlere og sejlklubber – som virkelig har fået et kvalitetsløft af Sailing Denmark og Sandeep Sander? Klubberne må flyde over med masser af nyt udstyr? Eller gør de? Er Sailing Denmark et rigtigt seriøst alternativ til TORM fonden?

Ærligt talt, så ved jeg det ikke – ingen på Bådmagasinet ved det. Ingen kan finde gavelister med alle de mange glade modtagere, der har modtaget økonomisk støtte fra Sailing Denmark. Billedarkiverne er støvsuget for glade børn sammen med formand Sandeep Sander, der gavmildt deler de mange penge ud. Diskretion er åbenbart en dyd - i hvert fald hos Sailing Denmark.

Hvorfor? Det vil jeg gerne spørge Sandeep Sander og hans bestyrelse samt rådgivere om.

Vigtigst af alt, ingen er skyldige, før de er dømt – det gælder også Sandeep Sander og hans bestyrelse i Sailing Denmark. Ugens research giver uhyggelige mange spørgsmål – desværre kun få svar. Selv om vi har læst gamle pressemeddelelser om sponsorer og deres gavmildhed, har vi desværre også mødt undrende marketingfolk som ikke helt forstod, hvordan de var involveret i Sailing Denmark. Vi har mødt virksomheder som aldrig har sponsoreret Sailing Denmark, men alligevel er de kædet direkte sammen med konkrete aktiviteter. Hvorfor?

Jeg ser, sammen med redaktør Øverup, frem til dette store interview. Et interview hvor Sandeep er omgivet af sin bestyrelse, med specielt Lene Lynge Kampmann som er kasserer i Sailing Denmark. John Menå, statsautoriseret revisor hos Deloitte, og ansvarlig for Sailing Denmarks regnskaber, og Robin Philip som er juridisk rådgiver og partner i advokatfirmaet Bruun & Hjejle. Det er jo alle dygtige folk, som sikkert har klare svar på alle vores spørgsmål? Men grundet udenlandsrejse for Sandeep Sander går der nok et par uger, før vi får interviewet. Det vil være godt for hele processen at få svar på alle vores spørgsmål, men også godt for dansk sejlsport. Mange myter og rygter kan enten blive be- eller afkræftet.Arbejdsro

Mange har spurgt, hvorfor vi ikke har kørt hårdere på Sailing Denmark og Sandeep Sander, efter sidste uges åbne brev på "Bagsiden"? Alle der læste "Bagsiden" i sidste uge (Kære Sandeep - et personligt brev), vil vide, at målet ikke var Sailing Denmark selv, men at få lukket den meget kedelige personsag fra Ynglinge VM i Australien.

Mange gode mennesker er i gang med processen, og de skal have arbejdsro. Derfor stoppede vi debatten og holdt nogle artikler tilbage. Vi følger op over sommeren, vi glæder os rigtig meget til de opklarende svar fra Sailing Denmarks bestyrelse med Sandeep Sander i spidsen.

"Bagsiden" på sommerferie

Det er nr. 24 i rækken af dette forårs "Bagsider", du læser nu. Hver "Bagside" er kommenteret i snit 16 gange – hvis I ikke har haft stuearrest. "Bagsiden" har taget nogen af sejlsportens store spørgsmål op, som eksempelvis "Hvorfor spiller kaniner ikke banjo?", eller diskuteret hvor meget ulønnet frivillighed, vi kan kræve af sejlsportens ledere? Vi har haft fine bagsidevikarer som Mikkel Hartvig, der fortalte, hvordan hans børn siger "NALLERNE VÆK, Far". Steen Roar Hillebrecht gav standpunktskarakterer til DS, bestået med plads til forbedringer.

Igen og igen blev den gamle redaktør revet i næsen, drillet for sin rundbuefacon og umådelige store trang til cigarer.

"Bagsiden" er rigtig mange læsere glade for – mange elsker at hade den - tak for det. Også tak til den gamle redaktør Øverup, selv om det også er et had/kærlighedsforhold. For deres bagsideskribent, er den hyppigste gæst til skideballer på hjørnekontoret hos redaktøren. Så Øverup er nok den person, der glæder sig mest til arbejdsroen, nu når "Bagsiden" velfortjent går på sommerferie.

Selv glæder Bagsideskribenten sig virkelig til turen op i hængekøjen. Det er jo ikke ensbetydende med, at tastaturet får lov til at samle støv. Aktuelle kommentarer og analyser, men forhåbentlig også en enkelt "øl og pølse-reportage" fra sommerlandet skulle der gerne blive tid til.

På gensyn i august måned. God sommer, opfør jer nu ordentlig – det fortjener dansk sejlsport.

Nicolai Lassen

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer