Lassen efterlyser flere "nummerpiger" i dansk sejlsport.

Vi skal have flere søde ”nummerpiger” i dansk sejlsport

25-05-2012 13:15 Søren Øverup25-05-2012 06:35 - Nicolai Lassen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Hovednavnet Mikkel Kessler har sit slagsmål kl. 2 (!) om natten, billetpriserne er skyhøje og forholdene i Parken er elendige – hvis du da ikke lige er VIP gæst med fri bar.

Alle danske medier flyder over med forhåndsrapportager, TV3 nye sportskommentator Jes Dorph-Petersen får grædt sin skilsmisse ud på forsiden af Ekstra Bladet som optakt til kampen. At Mikkels halvsøster Linse, hende med de store airbags, brager igennem med budskabet, at hun sidder fast i Sønderjylland og derfor ikke er ved ringside bringer det hele kun længere ned. Beklager, jeg var der ikke selv, kl. 02.00 lørdag er jeg for længst gået til soveland.

Presse Cup

Men tirsdag var jeg til Kraftcenter Øst årlige "Presse Cup", dagen hvor danske journalister dels skal finde den bedste redaktion til søs, men ligeså meget møde toppen af dansk sejlsport. I år de aktuelle OL sejlere, og Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner. Det var et fremragende arrangement, om end det sportslige blev ødelagt af den komplette manglende vind. Der var bare vakuum på Øresund.

Men sejlerne var der, folkene bag "Team Hørsholm" – elitesamarbejdet i Hørsholm Kommune var der. Dansk Sejlunion med formand Hans Natorp i spidsen, var rigt repræsenteret, og de 3 klubber - KDY, HS og SKS – bag Kraftcenter Øst var der. SAP Extreme var der.

Det var en hyggelig formiddag, i en sand og ægte "fætter – kusine" indforstået stemning. De aktuelle resultater hos OL sejlerne lover godt for medajler, SAP Extreme præsenter allerede sportslig pondus, og et projekt aldrig tidligere set i Danmark, så hvor helvede var alle journalisterne?

Båd medierne var selvfølgelig rigt repræsenteret, både deltagelse af Bådnyt og Minbaad, det virkede som de havde inviteret alle deres læsere med. Gamle redaktør Øverup havde da også en stor delegation med på havnen, med undertegnede som det tynde øl.

Men ellers, var pressen tyndt repræsenteret, selv om den arrangement ansvarlige og OL sejler Susanne Boidin har knoklet det sorte ud af sin lille nydelige pigenumse.

Store medier som Berlingske, BT, Jyllandsposten og DR Sporten, de var usynlige. Det er da et paradoks, at de samme medier gerne ofrer nattesøvnen, når et 100 % kommercielt show inviterer til mandeslagsmål midt om natten. Det sportslige omkring Mikkel Kessler, kan ligge på et meget lille sted, mod en konkurrent jeg kun tror de færreste har hørt om tidligere? For Mikkel og hans tyske promotor gælder det alene om at tjene penge, helst mange penge. Det er dem vel ondt, blot en skæg prioritering hos medierne? Hellere show end sport?

Tilbage til "nummerpigerne"

Det må sgu da være nummerpigerne der gør hele forskellen? Disse langbenende, let påklædte – i øvrigt også voldsomt tatoverede ungmøer, der med deres lix lave, store skilte, informerer publikum om kampens udvikling.

Pigerne kan du sammen med redaktøren, selv chekke ud her

Men det er et paradoks, at sejlsport er gledet så meget ud i anonymiteten. Vi er blevet den hemmelige sport, så hemmelige at de nye generationer ikke engang tænker på sejlsport som et alternativ til fodbold og de andre ungdomssportsgrene. De store medier har fravalgt sejlsporten som interesseområde, de ønsker ikke at bruge ressourcer på os.

Vi har alle et ansvar, for at fortælle budskaberne, påvirke vores omgivelser, for ellers dør vores idræt som sportsgren. Tilbage vil så være boksning og fodbold, begge ting er livet sgu for kort til.


Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer