Lassens fødselsdag, så skal Dannebrog til tops. Det er gode ønsker den kære Bagside skribent har.

Bagsiden: I dag er det min fødselsdag

18-05-2012 12:30 Søren Øverup18-05-2012 07:53 - Nicolai Lassen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Hele 55 år fylder jeg i dag, altså snart inde i slutspurten mod de 60 år. Dybt skræmmende, faktisk nok til en lille rask depression. Modsat også en god mulighed for at kræve flere ønsker, til dansk sejlsport og "Bagsiden".

Mit første ønske er lige så meget en opfordring: Jeg accepterer præmissen, at en god "Bagside" afføder følelsesladede indlæg, med hårde ytringer mod ugens aktuelle indhold og dansk sejlsport. Det ligger også i præmissen, at når jeg sætter bagdelen på stegepanden, så er der mange som sætter plus på varmen, og sender byger af hårde ytringer mod mig – både som person og kommentator på "Bagsiden".

Som mit første ønske, vil jeg appellere til at I mere debattere på indholdet, end på min person? Hvad skal vi i dansk sejlsport gøre? Hvad er vejen frem, hvis sejlsporten skal have en fremtid? Alt sammen i respekt for sejlsportens lange historie?

I må hjertens gerne svine mig til. Men prøv som minimum også at kigge konstruktivt på fremtiden. Jeg tror, at alle med kærlighed til livet i havnen og på havet – uanset opfattelse – har brug for et fællesskab omkring vores elskede sport, der stadig har en position i det danske samfund? Nemt bliver det ikke, men vi få sejlere der er tilbage, skal kæmpe hårdt for en fælles fremtid.

Mit andet ønske, er baseret på en fed oplevelse jeg har haft de seneste uger med CB66 klassen. Der skulle være ABAX regatta i Gilleleje, og sponsor – ABAX, der førende leverandør af elektroniske køre bøger, ville gerne gøre lidt ekstra for klassen og klubben i Gilleleje. Det blev en kæmpe succes.

I tiden fremover vil jeg så gerne sætte fokus på den frivillige hjælp, vi trods alle dommedags profetierne, ser rundt om i landet. Tag blot et stævne som ABAX CB66 stævnet i Gilleleje. Her var der cirka 20 hjælpere, hvor flere knoklede næste døgnet rundt - for at sejlere kunne have det sjovt. Det eneste de fik som belønning var nogle pølser, godt nok den gode slags fra Lyngby Station, grillet af mig selv med kartoffelsalat. Men alligevel?


 

ABAX gav de frivillige en lækker polo og et pænt ord med på vejen. Middagen lørdag aften, var med fri ABAX bar – så jeg håber ikke alle deltagerne kørte motorkøretøj hjem? Men det er da fantastisk, at travle mennesker, elsker at knokle for sejlsporten i weekenden – ovenpå en travl arbejdsuge. Det skal vi kigge meget mere på.

Vi skal passe på de frivillige, for tendensen går desværre mod krav om penge. For sådan er det ude i den store verden. Der er ikke nogen hjælp at hente, hvis der ikke kommer lidt skejser på bordet. Men sejlerne og de frivillige i Gilleleje havde en fantastisk weekend og var sammen med gode mennesker, som de deler en fælles interesse med. Det er belønning nok. Forenings Danmark lever - og tak for det, det er en af de få ting der efterhånden fungerer i dette socialdemokratiske / radikale / SF helvede hvor laveste fællesnæver er toppen.

Lørdag den 12. maj skrev "Jeppe" i ugens indlæg nr. 12:

Udfordring til Nicolai Lassen. Hvad med du selv står til måls for din bagside?

Jeg vil foreslå at du åbner pølsevognen og inviterer til en gang "bagside pølser" serveret af Lassen.

Efterfølgende skriver du en bagside under overskriften "min dag som bagsidens pølsemand "

Det er jo ikke en hemmelighed at der over disken udveksles mange spændende ting det være sig på et værtshus og måske også i en pølsevogn. Lassen grib chancen åben din pølsevogn, tid og sted ja så flest muligt kan deltage.

Sejlerhilsen

Jeppe

Jamen det er en mageløs god ide Jeppe, jeg kan fortælle dig at den gamle redaktør blev så ophidset af begejstring, at redaktionen var i overhængende fare for en grum røgforgiftning, mens han pumpede løs på cigaren. Selvfølgelig skal "Bagsiden" ud og møde læserne, Redaktør Øverup og jeg skal i næste uge fastlægge datoer og geografiske mødesteder. Du Jeppe, bliver æresgæst og får den første Lassen velristede pølse.

God weekend til alle.

P.S: I Niels Svendsen sagen er vi kommet frem til, at Niels Svendsen har et mellemnavn som han ikke vil afsløre. Niels påstår at han har sin faste gang på havnene i Skovshoved og Hellerup. Ifølge ham selv, er han kendt på en lettere foroverbøjet gang, betinget af en større kuffert på maven, og let kalveknæet. Hans overskæg er blevet hvidt med årerne, ligesom håret på brystet. Restauratøren i Skovshoved, Thomas, skulle kende hans ølmærke. og så nyder Niels "cykelturen" frem og tilbage.

Mere ved "Bagsiden" ikke for nuværende, men alle tips modtages med glæde og en pølse. Var vi nærmere juletid, kunne man misfortolke, at det var julemanden – men mig bekendt interesserer han sig for hverken øl (jo måske nisse-øl) eller sejlsport?

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer