Foto: Trine Søe

Bagsiden: Niels Svendsen, hvor er du – vi savner dig?

11-05-2012 14:30 Trine Søe11-05-2012 12:30 - Nicolai Lassen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Den gode Niels Svendsen var fuldkommen klar i spyttet - citat: "1+1 bliver mindre end 2 - negativ gange negativ giver ikke plus, desværre. Det her er et match, der er dømt til at gå galt, og den store taber bliver Skovshoved Sejlklub som mister identitet og selvstændighed. Øv. Og persongalleriet er morsomt - Nylykke og Gylden - det lyder som en dårlig tegneserie, hvilket det desværre også er. 12 måneder giver jeg projektet, så er det gået op i fnidder, useriøsitet og tabte penge." Den gode Niels Svendsen mente også klart, at KDYs bestyrelsesrepræsentant Lars Ive er lidt af et båthorn – det kan man jo ikke fornægte Niels i at mene.

Hverken det første eller andet udsagn kunne Lars Ive sidde overhørigt, så som den naturligste ting i Skovshoved Havn udfordrede han Niels Svendsen til duel: "Så lad os stå ved vores synspunkter - og lad os finde en vinder, var budskabet fra Lars Ive, der fortsatte: "Hvis du får ret, går jeg den 1. maj 2013 planken ud fra nordmolen i Skovshoved iført klovne tøj efter, at du har klappet en lagkage i hovedet på mig - hvis jeg får ret, og der er tilfredshed hos begge klubber, gør du det samme." Jamen, er det ikke mageløst?

Ligegyldigt om den ene eller anden, eller de går planken ud sammen, hånd i hånd – er det da demokratisk underholdning, der bare holder vand. Både gamle redaktør Hr. Øverup og deres Bagsideskribent har haft våde nætter over den kæmpe fest, vi skal have 1. maj 2013.


 

Ligegyldigt hvem der går planken ud, vil det gavne dansk sejlsport. Vi har her en begivenhed med masser af TV- og publikumstække. I læsere har noget konkret at diskutere og stemme om, jamen dansk sejlsport har ikke set noget lignende i årtier, hvis nogensinde?

Jeg fornemmer, at den gode Niels Svendsen blevet taget med bukserne godt nede om anklerne? For først forsøgte Niels en taktisk tilbagetrækning med slutbemærkningen: "Min tiltro til jeres objektivitet kan desværre ligge på et meget lille sted"

Det udsagn var som at kaste en håndgranat ind i debatten, med kommentarer som: "Du er da en slapsvans, hvis ikke du tør stå ved din første kommentar", "Vis dig nu som en mand og tag imod Lars Ives udfordring" og klassikeren: "Du er en kyllingerøv".

Som den hædersmand, vi alle tror Niels Svendsen er, kunne han ikke sidde opfordringerne overhørigt.

Søndag kl 17:03 tikkede den ventede kommentar ind fra Niels Svedsen: (Han glemte et "n" i sit eget navn! red.)

"Jeg tager med glæde og sindsro imod udfordringen. Er på ingen måde nervøs for at tabe, men forventer ikke at den gode Herr Ive holder sin del af aftalen..." Og så en gentagelse af, at Herr. Ive er en båtnakke i Niels Svendsens personlige objektiv. Måske har I været juniorer sammen i HS, dengang fjernsynet var en sensation, og Store P det unge juniorleder håb?

Glæden på redaktionen var ubeskrivelig, straks var jeg selv på kommentaren:

"Kære Hr. Niels Svendsen

Det gør af min søndag aften lidt lysere, når du nu fortæller Bådmagasinets læsere, at du tager udfordringen op mod Lars Ive. Jeg er beæret over hvervet som dommer og har allerede booket den 1. maj 2013.

Men nu skal vi vide, hvordan vi kommer i kontakt med dig, jeg forstår og respekterer, at du gerne vil have indflydelse på præmisserne i konkurrencen. Det skal jo hurtigt aftales mellem dig, Lars Ive og vores udmærkede redaktør hr. Øverup. Så du bedes sende dine kontaktoplysninger til redaktøren på: info@baadmagasinet.dk

Forsat god aften, i forventning og en sportslig fair konkurrence."

Siden da har vi alle på redaktionen kigget intenst på skærmen, redaktøren har stået der så længe, at han tabte en større portion cigaraske i tastaturet. I sammenligning var den Islandske lavasky, det rene støv ved siden af. Men desværre ingen mail fra Niels Svendsen, ingen henvendelse fra den gode mand, overhovedet. Dræbende tavshed, jamen er det ikke forfærdeligt?

Diskussionerne går på spørgsmålet: Hvorfor? Er det fordi "Niels Svendsen" bare er et synonym for en helt anden sejler? På Krak.dk, kan vi finde en enkel "Niels Svendsen" i Hellerup. Nu spørger vi - er det dig, vi søger?


Hvorfor tør folk ikke stå ved deres holdninger? Hvis du har skrevet under med dit "kunstner navn", behøver du ikke være bange, du er i trygge hænder – her på "Bagsiden", og Bådmagasinet kan sagtens beherske "anonymitet", og du bliver jo ikke afsløret, hvis det er dig, der skal have smasket en lagkage i hovedet.

Personlig har jeg jo i mange år, altid under det navn der står på min dåbsattest, sagt min mening. Ved gud, har det ikke altid givet ros. Men skægt nok har jeg altid haft ret, måske ikke i nuet – men altid på den lange bane. Det er ikke selvpral, men udsagn fra de mange i dansk sejlsport, der ofte hovedrystet har fulgt min strøm af klare holdninger.

Så Niels Svendsen, gør dig selv den tjeneste: Meld dig, og vi kan få startet konkurrencen op. Det skylder du din sejlklub, dine sejler venner og hele dansk sejlsport. I dag – 11. maj er vandtemperaturen hele 10.2 grader, så taber du får du, får du den bonus det kolde gys giver.

Hele denne historie viser, at nogen fortsat skriver indlæg, som bedst kan kaldes stødende og skrevet i en nedladende tone. Er det tilfældet, overholder det ikke Bådmagasinets retningslinjer for debat, og ny konsekvens er, at indlægget bliver slettet – kort og godt. Jeg, som Bagsideskribent, må finde mig i det meste, men når debatten rammer 3 part på urimelig vis, så falder hammeren og "Delete" knappen aktiveres. Håber det er forstået? Lad os så slutte af med et kort citat fra salmedigteren B.S. Ingemann:

I alle de riger og lande! "Vil dansken I verden fægte, men dølger åsyn og navn, jeg ved, hans ånd er ej ægte, jeg tager ham ej I favn"

Håber den fiser ind, venner?

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer