KDY Kraftcenter ansætter 470-specialist

Den polske succestræner Zizi Staniul skal hjælpe danske 470-sejlere op i den internationale elite.
04-02-2010 16:55 Hans Henrik04 Feb 2010 15:55 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Zizi Staniul var 470-træner under OL i Athen og har selv deltaget to gange i klassen.

Der er kommet mere fokus på de danske 470-sejlere. For at få bedre fat i den olympiske klasse, hvor det nu kun er Henriette Koch og Lene Sommer er der med i toppen, udvider kraftcenteret i KDY trænerbemandingen.

”Vi har en voksende gruppe af 470-sejlere der vil frem. Henriette og Lene har været isbrydere for klassen og med fem aktive 470’ere i klubben er der behov for nye tiltag. Derfor har vi nu skabt mulighed for, at tilknytte en specialisttræner der skal skubbe besætningerne op i en højere liga,” siger KDY’s kraftcentertræner Anders Kristensen i dag til Bådmagasinet.

Specialist til gavn for alle landets 470’ere
Tilbuddet om et kontinuerligt træningsforløb med den polske træner, Zizi Staniul, gælder for alle landets kraftcentersejlere og ikke kun medlemmer i KDY.

”At samle alle sejlerne med den samme træner vil højne niveauet gevaldigt. Og det er ikke urealistisk, at vi kan få nogle flere besætninger med op i toppen af klassen,” forklarer Andersen Kristensen og fortsætter:

”Ambitionen er, at når Henriette og Lene har pauser i deres udenlandske program, så kan de benytte tilbuddet. Herudover kan ansættelsen af Zizi (Staniul, red.) være en vej til et internationalt samarbejde i Nordeuropa.”

Imponerende resultater bag sig
Den nye 470-træner på kraftcenteret er ikke ukendt i Danmark. Zizi Staniul har blandt andet trænet flere danske Optimistsejlere. Selv har polakken deltaget to gange i OL i 470-klassen, og som sejler har han ti polske mesterskaber bag sig.

Zizi er uddannet på idrætsakademiet i Gdansk. Læs mere om hans resultater som sejler og træner .http://www.staniul.pl/sukcesy/

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer