Salt, varmt vand, isfjerner, nøglespray og så en tur på vandet

Det kan lade sig gøre at træne på vandet trods frost og sne. Det gjorde ungdomssejlerne fra Middelfart Sejlklub i dag.
02-01-2010 22:18 Hans Henrik02 Jan 2010 21:18 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

En af ingredienserne for at fjerne is i jollerne bliver her taget i brug.

Frost og sne var ingen hindring, for de unge sejlere, ved årets første vintertræning, fortæller Allan Borch Madsen fra Middelfart Sejlklub.

Der var 5 graders frost og melding om mere sne da otte Feva joller, en Optimistjolle og to 29'er-sejlere mødte op ved Middelfart Sejlklub lørdag morgen. Det var de 11 sejeste af i alt 16 sejlere som er tilmeldt vintertræningen i Middelfart Sejlklub Jolle og Ungdomsafdeling denne vinter.

Isfri havn
Et par stykker, af sejlerne, havde nok håbet på at havnen var frosset så meget til at dagens vintertræning måske ville være aflyst. Men da vinden var i nordøst var den smule is der i de seneste dage havde samlet sig i havnen, drevet ud af havnen og ikke til gene for dagens sejladser.

Sådan fjerner du is i jollen
Jollerne blev med nogen besvær rigget til og gjort klar til dagens træning. Kreativiteten var stor da isklumper på skøder, fald, frølår mv. blev fjernet med salt, varmt vand, isfjerner og nøglespray fra bilen.

På vandet sejlede de 11 seje sejlere, to sejladser på en trekants bane, i forholdsvis svag vind. Den svage vind gjorde at kulden ikke bed så hårdt i kinderne, men stillede store krav til koncentrationen for at holde fart i bådene. Under sidste halvdel af træningen dalede der store snefnug ned over Fænø Sund. Snefnuggene gjorde dagen til noget helt særligt, samtidig med at de gjorde sigtbarheden meget ringe, så det var en stor udfordring at se de udlagte bøjer.

Afrundet med aspargessuppe
Det var veltilfredse sejlere der nød den dejlige varme aspargessuppe i klubhuset efter sejladserne og afrigningen. Det var også en oplevelse udover det sædvanlige sejlerne fik med sig hjem i bagagen fra dagens vintertræning i Middelfart.

Det er sejlere fra Bogense Sejlklub, Assens Sejlklub og Middelfart Sejlklub som deltager i vinterens månedlige træning. Der har også været vintertræning i oktober, november og december, årets næste vintertræninger er d. 13. februar og igen d. 13. marts, slutter Allan Borch Madsen.

Se billeder fra træningen her .http://foto.sejlere.dk/#home

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer