Motorbåde i nød

21-07-2011 14:51 Hans Henrik21 Jul 2011 12:51 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Arkivfoto.

Sommeren er højtid for sejlerne og det vrimler lige nu med sejl- og motorbåde i de danske farvande. Det giver travlhed hos Flyvevåbnets redningshelikoptere og onsdag var ekstra travl.

Midt på dagen kom en melding om, at en tysk båd, med to mand om bord, havde kaldt "Mayday" fra en position mellem Als og Fåborg på grund af vandindtrængen. En af Flyvevåbnets redningshelikoptere, der var på en anden mission i området, blev straks alarmeret og omdirigeret til positionen.

Da redningshelikopteren kort efter var fremme ved positionen afviste havaristen dog at have brug for helikopterassistance.

Det kommunale beredskab, der ligeledes var alarmeret fik efterfølgende etableret en slæbetrosse til havaristen og slæbt denne sikkert i havn på Als.

Motorbåd i brand?
Om aftenen havde et civilt vidne fået indtryk af, at have set en motorbåd i brand i farvandet nordvest for Fur. Ingen nødmeldinger blev modtaget og ingen meldt savnet.

Imidlertid herskede der stor tvivl om observationen, og der blev iværksat en afsøgning af området med helikopter med henblik på at kunne bekræfte, at en ulykke ikke havde fundet sted.

Området blev afsøgt grundigt, men intet indikerede at der var en ulykke til søs.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer