Overlevede med mentor ordning

11-09-2011 12:56 Hans Henrik11 Sep 2011 10:56 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Anna Garver og Mark Pedersen fra Nivå Bådelaug er kommet godt i gang med 505-jollen takket være klassens mentor ordning.

”Jeg har længe haft lyst til at genoptage min ungdoms interesse, nemlig at sejle jolle – specielt 2-mands jolle, hvilket jeg ikke har gjort siden 1994, hvor jeg forlod 470-jollen,” fortæller Anna Garver på int505.dk og fortsætter:

”Jeg har sejlet en hel del kølbåd i de mellemliggende tyve år, men må erkende at kølbådssejlads, i hvert fald den type jeg har dyrket, er en helt anden måde at være på vandet på end jolle sejlads. En dialog med Tom Bøjland, gjorde det klart for mig, at det var 505 jeg skulle lokke min bedre halvdel, som jeg i sin tid sejlede 470-jolle med, til at sejle i.”

Hooked fra første træning
Efter noget tids overtalelse købte Anne Garver en jolle med sin mand i Finland efter vejledning fra deres 505-mentor Tom Bøjland. Herefter lagde Bøjland en ambitiøs plan for den nye besætning der efter første træningstur bed på.

”Tom svarede tilbage med en træningsplan med instrukser om spiler op/ned, bomninger, osv.. – Okay – jeg havde akkurat kun lige fået min mand overbevist om, at det her var sjovt, så han kiggede vantro på Toms plan,” beskriver Anna Garver.

”Derfor svarede jeg, at nu måtte vi lige komme stille og roligt i gang – det mente Tom, imidlertid, ikke der var grund til, så han tog til Nivå og hejlede os begge igennem på vandet. Den dag var der vind nok til at plane, og jeg kunne se og høre at min ægtefælle var hooked. Nu begynde han nemlig at fortælle venner og bekendte om hvad det var jeg havde lokket ham til, og at det var noget han faktisk ville anbefale andre at kaste sig ud i.”

Mentor ordning til inspiration
”Tom har været en virkelig ihærdig og ambitiøs mentor, hvilket illustreres fint ved at han ganske kort tid inden sommerferien meddelte mig, at vi var tilmeldt DM! Javel! Jamen, det måtte vi så forsøge at blive klar til. Og det var faktisk super godt at have det mål at træne frem mod.”

Læs hele Anna Garvers beskrivelse af starten med 505-jollen og mentor ordningen på , hvor du også kan læse mere om 505-jollen.http://int505.dk/node/921
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer