Nyt fra de danske 505-sejlere

09-03-2011 13:42 Hans Henrik09 Mar 2011 12:42 - Pressemeddelelse, Dansk 505-jolle Klub
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Mon det endelig lykkes Saugmann/Ramsbæk (th) at slå Bojsen-Møller brødrene ved årets 505 DM. Inden da skal Saugmann/Ramsbæk forsøge at genvinde VM-titlen fra 2007. Foto: Per Heegaard.

Da 505-klassen sejles både nord og syd for ækvator er der fuld gang i stævnerne året rundt, men for de danske sejlere starter sæsonen først rigtigt nu.

Den europæiske sæson gik i gang allerede i midten af januar med det første ”Ski et voile” stævne i Antibes, hvor resultatet afgøres af en kombination af evnerne til at sejle og stå på ski! Det lykkedes dog ikke nogen danske besætninger at få gravet båden fri af sneen herhjemme for deltagelse.

VM i Australien
Årets første store stævne er VM på Hamilton Island i Australien. To danske besætninger deltager her i det 100 både store felt. Nicolaj og Henrik Buhl, der ved VM sidste år flere gange var med helt fremme, samt Jan Saugmann og Morten Ramsbæk der vandt VM sidste gang det var ”down under” i 2007.

Træningsforholdende op til VM har jo mildt sagt været lagt på is for de danske besætningers vedkommende. Den eneste formildende omstændighed er at de tyskere der kan forventes at blande sig i topstriden har haft samme elendige forhold. VM starter den 22. marts.

Tune-Up i Italien
For de besætninger der ikke er til VM, starter sæsonen med et tune-up stævne i San Bartholomeo i Italien ugen før påske og derefter direkte videre til den første afdeling af Europacuppen der sejles i Cannes. Her forventes det bl.a. at Tom Bøjland og Anders Friis er med fremme i feltet.

I løbet af foråret arrangeres en træningslejr i Hellerup

Bojsen-Møller med ny båd
Næste større stævne er den traditionsrige anden afdeling af Europacuppen der sejles i starten af juni i Riva på Gardasøen. Her er bådene fra VM tilbage i Europa igen og Jan Saugmann og Morten Ramsbæk samt Jørgen og Jacob Bojsen-Møller, der må formodes at have bygget deres nye båd færdig på dette tidspunkt, er blandt topfavoritterne.

Derefter er det tid til tredje afdeling af Europacuppen der i år sejles under Kielerugen. Igen må Saugmann/Ramsbæk og Bojsen-Møller dele favoritværdigheden med et par tyske både.

Dansk mesterskab i august
I august sejles det danske mesterskab i Vallensbæk – der forventes et større felt, da DM ligger lige inden EM der sejles kort tid efter. Vi kan derfor forvente at de bedste tyske og svenske besætninger vil lægge vejen forbi Køge Bugt. Spørgsmålet er om det skal lykkedes for Saugmann/Rambæk at bryde Bojsen-Møllers DM-sejrsrække – brødrene har vel nok vundet DM i 505 jolle sådan ca. 40-50 gange!

I september sejles så EM der også tæller som fjerde og sidste afdeling at Europacuppen – dette finder sted i Malcesine i Italien. Der forventes langt over 100 både og også mange danske joller på linjen.

Derefter er det tid til den årlige Harboe Cup – denne gang i jubilæumsudgave.

Teknisk udvikling i 505-klassen
Det store hit de sidste par år har været indførelsen af de automatiske dobbelte spilerstage systemer samt mulighed for at trimme vanterne ikke bare vertikalt men også horisontalt.

Dertil kommer, at der også bliver eksperimenteret en del med sværdstørrelser samt rig setup (enkelt eller dobbelte spreaders) osv.

Selvfølgelig er der en løbende udvikling af det optimale sejldesign – her må vores egen Bojsen-Møller One Design for nuværende være den absolut førende på verdensmarkedet. Ved seneste VM i august sejlede syv besætninger ud af top 10 med danske sejl.

Med sejlerhilsen

http://int505.dk/

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer