En god fysisk grundform er vigtig som elitesejler - derfor står landsholdssamlinger også på fysisk træning på land. Foto: Per Heegaard.

Fysisk træning er en vigtig del af de danske sejlers succes

23-02-2016 10:21 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

De danske sejlere kommer ikke sovende til mange flotte resultater. Den fysiske træning er vigtig for sejlerne, så de er udholdende og fokuseret, når det gælder. En god fysisk grundform frigiver energi til også at være mentalt fokuseret, så den bedst vej rundt på kapsejladsbanen kan findes.

Træning3

Fysisk træning behover bestemt ikke foregå i et træningscenter. Foto: Per Heegaard.

De danske landsholdssejlere har sejlet nogle flotte resultater hjem det seneste år. Noget af succesen kan tilegnes målrettet fysisk træning, hvor der ses på, hvad der kræves af styrke for at sejle en given klassebåd. Træningen bliver herefter tilrettelagt herefter. Eksempelvis kræver det styrke at hive spileren hurtigt op i en 49er eller 49erFX og samtidig manøvrer hurtigt rundt på båden. Ligesom en dårlig fysisk form ofte giver flere skader.

Resultaterne taler for sig selv

Anne-Marie Rindom er blevet Verdensmester i den olympiske klasse, Laser Radial, og hun ligger i top tre på ISAF's seneste verdensrangliste. Sarah Gunni har netop vundet World Cup bronze i Miami i samme klasse.

16413428161 88ccde0dd0 k ArticleImageNews

Anne-Marie Rindom øverst på podiet ved VM i Oman. Foto: US Sailing.

Nacra 17 sejlerne Allan Nørregaard og Anette Emilie Viborg Damsgaard har vundet sølv ved VM i Clearwater for nogle uger siden, og i september sidste år blev det til EM bronze.

Pigerne i 49erFX klassen er alle med blandt de ti bedste besætninger i verden. Ved sidste års VM i Argentina vandt Ida Marie Baad og Marie Thusgaard VM bronze. Søstrene Maiken og Anne-Julie Foght Schütt har vundet VM sølv i Clearwater. Mens de nyudtagne OL-deltagere for Danmark i klassen, Jena Mai Hansen og Katja Salskov Iversen, vandt EM sølv sidste år og sølv ved world cuppen i Miami i sidste måned.

Jonas Høgh-Christensen, der er tidligere OL-sølvvinder i Finnjolle, er begyndt at røre på sig. Senest har han vundet sølv ved World Cuppen i Miami. Høghen har før bevist, at han bliver utrolig fokuseret på den fysiske træning, da den er vigtig for den fysisk udfordrende Finnjolle.

Træning10

Laser Radial sejleren Sarah Gunni træner med vægte. Foto: Per Heegaard.

Se et galleri af de danske landsholdssejleres træning her.

 

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer