27 meter er der ned fra toppen af Operaen i København. Foto: Red Bull

Red Bull Cliff Diving vender tilbage til København

18-02-2016 15:18 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

I 2013 og 2015 skabte Operaen rammerne for den verdensomspændende udspringskonkurrence, Red Bull Cliff Diving World Series. Lørdag den 18. juni 2016 vender det populære event tilbage til København, hvor 14 af verdens bedste udspringere igen forvandler den ikoniske Opera til et udspringstårn - og du kan se med fra egen båd i Københavns Havn.

Det bliver ikke for sarte sjæle, når 14 af verdens bedste udspringere skal kæmpe om æren fra 27 meters højde – omtrent tre gange den olympiske udspringshøjde. Fra toppen af Operaen vil atleterne springe 27 meter ned i Københavns havn, og nå en hastighed på 85 kilometer i timen uden anden beskyttelse end deres koncentration, erfaring og kropskontrol.

I 2015 blev den hårrejsende konkurrence overværet fra land og på vand af 35.000 tilskuere. Når Red Bull Cliff Diving World Series vender tilbage til København den 18. juni 2016 vil konkurrencen endnu en gang være fundamentet for ekstraordinær action og kompleksitet, som belyser sportens topatleter samt unge nye talenter.

Red Bull Cliff Diving World Series har med succesen fra 2013 og 2015 etableret sig som en af sommerens mest spektakulære sportsbegivenheder i København, som bringer publikum helt tæt på en unik sportsgren og med et af Danmarks smukkeste varetegn i centrum. Vi glæder os til, at eventet atter gæster København til sommer, siger Lars Vallentin Christensen, Chef for Sport Events hos Wonderful Copenhagen.

Englænderen Gary Hunt, som både tog sejren på det danske stop og blev den samlede vinder af Red Bull Cliff Diving World Series i 2015, er blandt de 14 udspringere i 2016. Den internationale serie som i 2016 har ni stop verden over med konkurrencer for både kvinder og mænd består af 10 faste udspringere som deltager på alle stops i Red Bull Cliff Diving World Series samt fire wildcards, som er individuelle udspringere på de enkelte stops.

Kalenderen for 2016 ser således ud:

· Stop 1: 4. juni, Texas, USA (kvinder|mænd)

· Stop 2: 18. juni, København, Danmark (mænd)

· Stop 3: 9. juli, S. Miguel, Azorerne, POR (kvinder|mænd)

· Stop 4: 23. juli, La Rochelle, Frankrig (mænd)

· Stop 5: 28. august, Polignano a Mare, Italien (kvinder|mænd)

· Stop 6: 11. september, Pembrokeshire, Wales, UK (kvinder|mænd)

· Stop 7: 24. september, Mostar, Bosnien & Herzegovina (kvinder|mænd)

· Stop 8: 16. oktober, Shirahama, Japan (kvinder|mænd)

· Stop 9: 28. oktober, Dubai, UAE (kvinder|mænd)

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer