Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, da de landede i Kastrup Lufthavn lige over middag. Foto: Nicolai Lassen.

Jena & Katja tilbage i Danmark

17-02-2016 14:28 Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Lige over middag landede Danmarks OL besætning i 49erFX i Kastrup. Det var nogle meget lykkelige piger, der kom ud i terminal 3's ankomsthal. Bådmagasinet talte med pigerne, der var meget glade for den velkomst af familie, venner og sponsorer, de blev mødt af. Jena Mai Hansen udtaler til Bådmagasinet: Det er helt vildt, vi er bare så glade. Det er svært at forstå, at det vi, har kæmpet for, er gået i opfyldelse - vi skal til OL og repræsentere Danmark.

Til spørgsmål om, hvad pigerne skal i nærmeste fremtid, fortæller Jena Mai Hansen fra Hellerup Sejlklub: Når vi er færdige her i lufthavnen, skal vi lige et smut ud i vores sejlklubber for at sige hej - de er jo også glade på vores vegne, så det glæder vi os til. Dernæst går turen til DR byen, hvor vi skal i radioen i programmet 'Liga' på P3. Når det er overstået, har vi ikke mere på programmet for i aften. I morgen flyver jeg til Irland på en forlænget weekend, det bliver skønt at slappe lidt af. Katja bliver hjemme i Danmark, hvor hun skal hygge med familien. Tirsdag skal vi mødes med Dansk Sejlunion og vores træner, hvor tiden frem mod OL skal kortlægges.

P1020294

Et par meget glade piger i Clearwater, hvor OL billetten er i hus.

Nervepirrende udtagelse

Den danske udtagelse i 49erFX klassen har været utrolig tæt, hvor intet var afgjort før sidste dag ved VM i Clearwater. Tre besætninger har kæmpet bravt om den ene plads, der nu altså er tilfaldet Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen. Men hvordan og hvornår opdagede pigerne, at OL billetten var deres? Vores træner, Peter Hansen, lufter for os i anden sejlads, da Ida Marie Baad og Marie Thusgaard rammes af det sorte flag, at OL billetten nok er vores. Vi sejler dog anden sejlads færdig uden at tænke så meget på det, vores fokus var ligesom på banen og konkurrenterne. Da vi går ud til sidste race inden medal race, ved vi, at vi har vundet OL udtagelsen. Men det var svært at juble på det tidspunkt, især når ens venner er kede af det. Derfor beslutter vi os til at fokusere på sidste race, hvor vi vil give den gas. Men helt generelt har vi nok ikke helt forstået, at det er slut, og vi har vundet OL billetten - det kommer til at tage tid at forstå det.

160210 Nacra1749erFXWC Edney 134 2

Fuld koncentration hos Jena og Katja under en af VM's sejladser i Clearwater. Foto: Jen Edney.

Danmark har som bekendt tre besætninger, der kan gøre sig gældende helt fremme. De tre besætninger har udvekslet idéer og trænet sammen længe. En win win situation, hvor niveauet hos alle tre besætninger er blevet løftet. Hvad der skal ske i tiden op til OL, vil tiden vise. Vi skal finde ud af, hvordan vi kan bruge hinanden fremadrettet. Vi har lovet de andre piger, at vi tager noget metal hjem fra Rio. Lige nu er de forståeligt nok skuffet, og de har brug for at fordøje situationen, derfor er de alle taget på en velfortjent ferie. Dernæst finder de ud af, hvad de vil fremadrettet, lyder det fra Jena Mai Hansen.

Ikke en nem rejse

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen har været på en utrolig rejse de sidste par år. I 2013 stillede Team Danmark krav om minimum en ottende plads ved VM, hvis deres økonomiske støtte skulle fortsætte i 2014. Duoen har vundet en fjerdeplads ved EM i Aarhus og har selvtillid i orden, da VM startede. Desværre bliver det slet ikke Jena og Katjas VM, og de måtte nøjes med en tiende plads. Tilbage i Danmark går den økonomiske virkelighed op for Jena og Katja, der kan se, at deres drøm om OL smuldrer væk dag for dag - de mangler ganske enkelt økonomiske midler. Team Danmark vælger dog alligevel at støtte dem, og nu kan de igen fokusere på drømmen om OL. Sideløbende har pigerne også haft travlt med andre sponsorer - blandt andet Bygma, e-takeaway og Andersen Biler.

1600px COLOURBOX14135732

Det har været en lang rejse at nå målet om OL. Nu venter rejsen, der skal indbringe metal. Foto: Flemming Ø. Pedersen.

Jena Mai siger meget lettet til Bådmagasinet: Det skridt med at finde finansiering til OL er slut, nu bliver det noget andet, der kommer i fokus. Det svært at få ind i hovedet, men hvor er det dejligt at nå ens målsætning om deltagelse ved OL - vi håber, at vores sponsorer deler vores begejstring.

Den 3. marts 2016 pakker Jena og Katja bilen og kører mod Spanien, hvor de skal sejle Trofeo Princesa Sofia Cup senere på måneden.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer