Sportschef Thomas Jacobsen: Bredden sikrede os to VM sølv

15-02-2016 01:37 Søren Øverup
Kilde: Dansk Sejlunion
Vurderer artiklen
Del artiklen

Med to sølvmedaljer og flere yderligere både blandt de dominerende understregede VM-stævnet i Clearwater, at dansk sejlsport står stærkt med et halvt år til OL.

For første gang har Danmark vundet VM-medalje i den nye olympiske Nacra 17-klasse. Det er blot to år siden, at dansk sejlsport besluttede at satse på den nye OL-katamaran ved at etablere to landsholdsbesætninger.

”Resultatet er en stor triumf for den seriøsitet og systematik, der har kendetegnet Nacra-teamet, siden vi indledte satsningen for to år siden. Det er en kæmpe præstation, at vi allerede nu kan sige, at vi har nået den absolutte verdenselite," siger Dansk Sejlunions Thomas Jacobsen, efter at Allan Nørregaard og Anette Viborg søndag aften (dansk tid) sikrede sig VM-sølv i det afsluttende Medal Race i Clearwater, USA.

Danskernes klasse understreges af, at den anden danske landsholdsbesætning med Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck vandt Medal Race og sluttede på en samlet ottendeplads ved VM.

Fantastisk resultat

Også i 49erFX viste de danske både deres klasse i bredden. Tidligt søndag stod det klart, at det bliver Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der skal repræsentere Danmark ved OL i Rio, men da VM-medaljerne blev fordelt senere på dagen, var det Maiken og Anne-Julie Foght Schütt, der var med i slutspillet og efter et intenst og chancebetonet Medal Race kunne hjemføre VM-sølvet med et forspring på blot ét og to point foran de nærmeste konkurrenter.

”Sølvmedaljen er et fantastisk resultat for Maiken og Anne-Julie. Det er en kulmination på et langt forløb, hvor de har ofte ligget som tre'er blandt vores FX'ere, men hele tiden har forbedret sig. Nu beviser de endegyldigt, at de hører til blandt verdens bedste. Det er vildt fortjent,” siger Thomas Jacobsen.

Dagens tredje danske medaljechance ved VM var i 49er-klassen. Desværre kom muligheden aldrig rigtigt i spil for Jonas Warrer og Anders Thomsen, der blev kaldt tilbage for tyvstart i Medal Race og derfra lå i en svær position bagerst. Det lykkedes dem at kæmpe sig op som nummer syv i mål. Dermed en samlet femteplads ved VM – det bedste resultat meget længe for Warrer og Thomsen, der vandt VM-sølv i 2014.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer