Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen fra Hellerup Sejlklub skal til Rio og deltage i 49erFX

Tæt OL-udtagelse afgjort før Medal Race

14-02-2016 19:50 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen har søndag vundet OL-udtagelsen i 49erFX.

Allerede inden Medal Race senere søndag aften, dansk tid, står det klart, at de ikke kan indhentes i det internt danske kapløb om OL-billetten. Tre sejladser i guldfeltet tidligt søndag afgjorde udfaldet af den tætte danske OL-udtagelse mellem de tre danske verdensklassebesætninger i 49erFX.

Afgørelsen faldt reelt i den midterste af de tre sejladser, hvor Ida Marie Baad og Marie Thusgaard blev dømt for tyvstart og taget ud af sejladsen. Da dagens anden sejlads startede, var det med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen helt fremme. En position, de holdt hele vejen, før de krydsede målstregen som nummer to.

Schütt-søstre i medaljekamp

Søndag aften, dansk tid, sejles Medal Race. Her er Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen med fra en ottendeplads. Længere fremme i feltet ligger Maiken og Anne-Julie Foght Schütt, som fra en tredjeplads går ind til finalesejladsen med en god medaljechance. I OL-udtagelsen har de imidlertid mistet for mange point ved tidligere udtagelsesstævner i forhold til at kunne true Mai Hansen og Salskov-Iversens OL-billet.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard slutter VM på en 12. plads – uden for Medal Race.

Tre danske medaljechancer

Medal Race i de tre VM-bådklasser begynder søndag kl. 20.30, dansk tid. Foruden Schütt-søstrene i 49erFX har også Jonas Warrer og Ander Thomsen i 49er samt Allan Nørregaard og Anette Viborg i Nacra 17 medaljechance.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer