Jena og Katja fra Hellerup ligner lige nu det danske FX OL håb, men går der gummi-arm i den, er intet afgjort! Foto: Fl. Pedersen/DS

OL-alvor præger de danske FX sejlere ved VM

13-02-2016 06:54 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Schütt-søstre røg ud af VM-toppen i 49erFX, mens Ida Marie Baad og Marie Thusgaard var på nippet til at miste OL-chancen før tid. Med kun to dage tilbage, ligner Jena og Katja dem der løber med OL billetterne, ingen tvivl - det spidser til i opgøret om den danske OL-udtagelse i 49erFX.

Den førende båd i udtagelsen, med Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, kom bedst ud af de tre sejladser fredag med placeringer som 8, 2 og 6. Det rykker dem op på en sammenlagt 11. plads med to dage tilbage ved VM.

Maiken og Anne-Julie Foght Schütt lagde stærkt ud med en fjerdeplads i første sejlads – og en samlet VM-føring for en kort stund – hvorefter de mistede lidtaf grebet og i de næste to sejladser indkasserede deres hidtil dårligste placeringer som 13 og 14. Samlet er Schütt-søstrene nu gledet ned på en ottendeplads.

Tæt på OL-exit
For Ida Marie Baad og Marie Thusgaard, der har vundet sølv og bronze ved VM de senesteto år, var drømmen om OL i Rio snublende tæt på at slutte i utide. Kun i kraft af en stærk afslutning med en tredjeplads i sidste sejlads, fredag, fik de knebetsig ind blandt de 25 bedste, der sejler videre i guldfeltet. Var guldfeltet glippet,
havde det samtidig slukket OL-håbet for de to Aarhus-sejlere. Nu er de fortsat med, om end der er lang vej til OL-udtagelse fra deres aktuelle 22. plads. Der skal simpelthen til at vindes nogle sejladser hvis de skal holde fast i det spinkle håb.

God dansk Nacra-dag
I Nacra 17 er Allan Nørregaard og Anette Viborg tilbage i medaljekampen efter en fremragende dag med placeringer som 11, 3, 5 og 2 i de fire sejladser. Samlet rykkerde op på en femteplads og kan skimte medaljerne inden for få points rækkevidde.

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck er på syvendepladsen og kan fortsat skabe spænding om OL-udtagelsen.

I mændenes 49er ligger Jonas Warrer og Anders Thomsen på en samlet ottendeplads før de sidste to dages sejladser i Clearwater.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer