Sejlsport i 3D på skærmen

23-07-2010 16:08 Christina23 Jul 2010 14:08 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Videokameraer og mikrofoner overalt på båden skal gøre det mere spændende at følge sejlsport på tv og internet. Her er fordækkeren i fokus. Foto: Gilles Martin-Raget.

BMW Oracle er lige nu i Valencia for, at teste hvordan fremtidens sejlsports tv skal se ud. Målet er, at gøre det endnu mere spændende at følge - især den kommende America’s Cup på tv eller internettet.

Holdet har linet deres to RC44-enkeltskrogsbåde op sammen med to Extreme 40 katamaraner ud for basen i Valencia. Udstyret med 16 HD kameraer, to 3D kameraer og 26 mikrofoner brugte Russel Coutts og James Spithill med besætningerne og filmfolk fem timer på vandet i går med de to RC44-både.

Og der blev ikke kun sejlet på normal vis. Samtidig tester sejlerne også forskellige baner og koncepter der giver endnu tættere sejlads.

Sammenlagt blev det til 60 timers video vi nu spændt venter at se resultatet af. Når det kommer skal vi nok vise det her på baadmagasinet.dk.

Se flere billeder fra testen på næste side…


 

 
Helikopteren fløj flere gange så tæt på bådene og vandoverfladen at rotorbladene sugede vandet op. Foto: Gilles Martin-Raget.

 

 
Om bord på 17’eren med James Spithill var den danske sejler Jonas Hviid-Nielsen der også sejler næste RC44-stævne med holdet i Valencia. Foto: Gilles Martin-Raget.

 

 
Et 3D kamera var monteret på helikopteren og et var om bord på en af bådene. Foto: Gilles Martin-Raget.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer