BMW Oracle beskyldes for spionage

13-05-2009 17:06 Hans Henrik13 May 2009 15:06 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Vi ved hvordan BMW Oracles monstertrimaran ser ud, men mange vil gerne vide hvad Alinghi pønser på. Rygter taler om en kæmpe katamaran fra Alinghis side.

”Observation af konkurrenter er almindelig praksis i America's Cup og andre store sportsbegivenheder. Faktisk blev Alinghi "spioner" fotograferet flere gange af vores team i nærheden af basen og på vandet i både Anacortes og San Diego. Alinghi/SNG er af den opfattelse, at de kan iagttage andre, men andre kan ikke overvåge dem,” siger Golden Gate Yachts Clubs talsmand Tom Ehman.

Spionage i Schweiz

Kommentaren fra Ehman skyldes beskyldninger Alinghi har fremsat i forbindelse med en ny retssag i morgen i New York. BMW Oracle har bedt retten om at forklare Alinghi, at America’s Cup skal sejles i februar 2010 (som retten tidligere har afgjort, red.) og ikke tre måneder senere som Alinghi mener det (ifølge Deed of Gift, gavebrevet med reglerne for America’s Cup, red.). Ikke nok med beskyldningerne om spionage er det også lykkedes Alinghi at pointere flere hændelser, hvor BMW Oracle angiveligt bryder reglerne, overfor dommerne.

Baggrunden for spionage beskyldningerne er tilbageholdelsen af franskmanden Jean-Antoine Bonnaveau, ensejlanalytiker ansat hos BMW Oracle Racing, efter han i al hemmelighed havde fotograferet Alinghis faciliteter.

Ifølge retsdokumenter indgivet i New York sagde Bonnaveau til politiet, at han håbede at tage billeder af bådens komponenter mens de blev flyttet mellem et værksted og telte. Han så dog ikke nogen stykker af båden, men tog han målinger af telte, der kunne give BMW Oracle Racing en idé om omfanget af båden.

"Jeg har ikke indsamlet oplysninger af afgørende betydning for Alinghi, eller brugbare for Oracle," fortalte Bonnaveau det franske politi. "Hvad er der cirkulerer på internettet er meget mere konkret end det, jeg var i stand til at opservere. Jeg så ikke noget skrog, for eksempel ..."

Bonnaveau fortalte samtidig politiet, at han blev udbetalt € 10.000 (£ 9.000) om måneden.

Retssag i morgen

De forskellige beskyldninger både fra Alinghi og BMW Oracles side vil blive fremlagt dommerne i New York i morgen. Herefter vil sejlerverdenen igen vente spændt på en afgørelse, der forhåbentlig vil sætte gang i den afgørende DoG-fight i flerskrogsbåde.

Læs også tidligere artikler om America’s Cup retssagerne – find dem under annoncen.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer