Alinghi vil have BMW Oracle disket

05-05-2009 14:36 Hans Henrik05 May 2009 12:36 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

90x90 fod, så meget ved vi om BMW Oracles monster-trimaran. Nu er den gemt væk, mens Alinghi forsøger at få fjernet truslen fra udfordreren. Foto: Gilles Martin-Raget.

Golden Gate Yacht Club (GGYC), der står bag BMW Oracles America’s Cup udfordring, er blevet beordret til at fortælle højesteretten i New York, under høringen den 14. maj, hvorfor de ikke har givet Alinghi et målingscertifikat for deres 90-fods trimaran, DoGzilla.

”Der er en bestemmelse i gaveskødet, Deed of Gift, for America’s Cup, der siger at når du søsætter en båd, skal du udfylde, sammen med de relevante myndigheder, et certifikat, der beskriver alle dimensioner på båden,” forklarer Barry Ostrager, en New York-baseret advokat for Alinghis klub, Société Nautique de Genève, og fortsætter:

”Da BMW Oracles båd, som de udfordrer med, er blevet søsat, er vi berettiget til at få en kopi af dette dokument under betingelserne i Deed of Gift. Uvist af hvilken grund ønsker de ikke at give os det.”

Fisker efter oplysninger om DoGzilla
BMW Oracle siger, at Alinghi tilsyneladende fisker efter detaljer om deres ekstreme trimaran.

”Alinghi gør endnu et ubegrundet forsøg på at undgå rettens endelige dom og yderligere forsinkelse America's Cup,” skriver GGYC i en erklæring. ”Vi forventer, at domstolen straks vil løse spørgsmålet om certifikatet, da GGYC er i fuld overensstemmelse med Deed of Gift.”

GGYC har tilsyneladende været i stand til at bruge en detalje for ikke at overdrage certifikatet, som er udstedt af den amerikanske Coast Guard. Da BMW Oracle lancerede DoGzilla sidste sommer, var de ikke officiel udfordrer.

I begyndelsen af marts meddelte BMW Oracle, at de havde planlagt væsentlige ændringer på DoGzilla, men ventede på at finde ud af om den skulle sejles i America’s Cup. Siden har trimaranen været gemt væk i en telthal i San Diego, mens BMW Oracle nægter at sige hvad der sker.

Alinghi kunne samtidig forsøge at hindrer BMW Oracle i at ændre trimaranens design yderligere.

Hvad der videre sker med America’s Cup ved vi mere om efter høringen den 14. maj. Det store spørgsmål er, hvor langt Alinghi er med en båd til en DoG-match.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer