Alinghi accepterer udfordring

15-04-2009 10:55 Hans Henrik15 Apr 2009 8:55 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

De første brikker er rykket frem mod et America’s Cup i 2010, men om det bliver i 90-fods flerskrogsbåde eller med flere hold i enkeltskrogsbåde vides endnu ikke. Ill: Mark O'Brien/Alinghi.

Fred Meyer, der er præsident for America’s Cup komiteen i Société Nautique de Genève, forklarer i et brev til sejlklubbens medlemmer om udviklingen i America’s Cup. Klubben, der står bag Alinghis America’s Cup udfordring, giver ikke nogen nærmere opklaring om der skal sejles i 90-fods trimaraner eller America’s Cup bliver et multi-challenge for flere hold.

Her er et uddrag af brevet:

”I næsten to år har SNG og Alinghi har arbejdet sammen med 18 udfordrere og disse drøftelser har ført til oprettelsen af to nye klasser af America's Cup yachter, oprindeligt AC 90 reglen og senest AC 33 reglen. Hertil kommer, at de regler, der ville have omfattet en multi-udfordrer event som foreslået i maj 2010, blev forhandlet og offentliggjort.

Den 2. april erklærede New York appelret, at Club Náutico Español de Vela ikke var en gyldig officielt udfordrer, og som følge heraf, har tvunget Société Nautique de Genève til at acceptere Golden Gate Yacht Club (klubben af BMW Oracle Racing) i stedet for, i henhold til de vilkår i deres udfordring, herunder en flerskrogsbåd på 90 x 90 fod.

Efter den seneste afgørelse fra New York ret, er reglerne for den 33. America's Cup, som SNG havde udviklet med Club Náutico Español de Vela, ikke længere er gyldige.

Société Nautique de Genève skriver i dag (går, red.) til Golden Gate Yacht Club for at informere dem om, at klubben accepterer deres America's Cup udfordring og opfordrer dem til at mødes for at definere vilkårne, der skal styre den 33. America's Cup.

Ernesto Bertarelli, præsident for Alinghi, gav også udtryk for sin vilje til at mødes med formanden for BMW Oracle Racing, Larry Ellison, i et ansigt-til-ansigt-møde.”

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer