Egoerne kæmper om stolthed

03-04-2009 14:07 Hans Henrik03 Apr 2009 12:07 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Professionel sejler, Christian Kamp, kan se langt efter en ny involvering i America’s Cup. Det bliver nok Alinghi og BMW Oracle, der skal kæmpe alene om cup’en. Foto: Per Heegaard.

”America’s Cup er blevet en kamp mellem to egoer (Bertarelli og Ellison, red.) om stolthed. Det er svært at gennemskue, hvad der nu skal ske. Nu venter vi på en udmelding fra BMW Oracle,” siger Christian Kamp, der i går fik nyheden om afgørelsen fra appelretten i New York.

Efter den spanske udfordrerklub, CNEV, er blevet kendt ugyldig og BMW Oracle er indsat som officiel udfordrer, har man ventet på en udmelding om fremtiden. For Christian Kamp, der sejler med engelske Team Origin og skipper Ben Ainslie, har afgørelsen stor betydning for fremtiden.

”Det er selvfølgelig ærgerligt, at denne afgørelse kommer, når man lige har fået foden indenfor i det forjættede land. Det kommer helt sikkert til at påvirke mit arbejde som professionel sejler og dermed også min familie,” fortæller en ærgerlig Christian Kamp, der gerne havde set at partnerne var blevet enige om et America’s Cup med flere udfordrerhold.

Christian Kamp fortsætter sin sejlads på matchrace-touren med skipper Ben Ainslie, hvor holdet blandt andet skal sejle i Tyskland og Korea.

Vi var klar til Valencia
Afgørelsen kommer i den grad også til at påvirke planerne om to opvarmningsstævner, der skulle sejles i Valencia i år. Adskillige hold havde meldt sig som udfordrere og i samarbejde med Alinghi kommet frem til en plan for den 33. udgave af America’s Cup. Et af udfordrerholdene var Team Origin med Christian Kamp om bord.

”Vi havde en klar køreplan, hvor vi skulle starte træning i AC-bådene til september i Valencia. Kontrakterne var stort set klar til underskrivelse,” forklarer Christian Kamp til Bådmagasinet og fortsætter:

”Holdet (Team Origin, red.) har forholdt sig neutralt til søgsmålet fra BMW Oracle og har støttet op om de seneste planer mellem udfordrerne og Alinghi for hurtigt at være tilbage på vandet.”

Mens vi venter
Hele sejlerverdenen venter nu på en udmelding fra BMW Oracle med Larry Ellison og Russell Coutts samt sejlklubben Golden Gate Yacht Club.

”Et sted langt inde håber jeg på, at BMW Oracle vælger at arbejde på et America’s Cup med flere hold. Desværre er der nok ikke mere end 2 % chance for, at de vælger denne løsning,” siger Christian Kamp og afslutter:

”Det er svært at sige, hvor det ender henne. Der er mange visser i dette her.”


Trimmer Christian Kamp, nr. to fra venstre, gør klar til et spilersæt hos Team Origin under Louis Vuitton Pacific Series i Auckland. Foto: Ian Roman.
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer