Kamp: Alinghi er sårbare

16-02-2009 13:14 Hans Henrik16 Feb 2009 12:14 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Udfordrerholdene står i kø for at fravriste Alinghi og Ernesto Bertarelli America’s Cup-pokalen, Auld Mug. Kan det lykkes denne gang med et nyt båddesign? Foto: ThMartinez/Alinghi.

Sejles den næste udgave af America’s Cup i enkelt-skrogs både, vil sejladsen som vi kender den være fortid. En ny 85-fods båd er på tegnebrættet hos udfordrerne, der vil gøre alt hvad de kan for at fravriste pokalen fra Alinghi. Bådmagasinet har spurgt Christian Kamp, der ved sidste America’s Cup kom i udfordrerfinalen, Louis Vuitton Cup, med italienske Luna Rossa, hvad han synes om den nye AC-båd.

”Jeg har skimmet reglerne lidt igennem og synes egentlig det ser rimelig fornuftigt ud,” siger Kamp fra Auckland og forklarer videre:

”Jeg har snakket med vores designer hos TeamOrigin, Andy Claughton, der har været med i forhandlingerne af den nye regel sammen med de andre holds designere. Han siger at reglen er så fair, som man kan gøre den til.”

Alinghis forhåndsviden væk
”Alt den forhåndsviden som Alinghi har haft med både, der minder om den seneste AC-båd, med det her kanofacon-skrog, det har man taget væk i den nye måleregel ved at lave nogle forskellige mål, der skal være overholdt,” siger danskeren, der med TeamOrigin nåede kvartfinalen i Louis Vuitton Pacific Series.

”Alinghi har ikke den samme viden, de kan udnytte. Og så er reglen rimelig åben, så den generelle konsensus er, at det her bliver den bedste chance, et nyt hold har for at vinde et America’s Cup – det er der slet ingen tvivl om.”


Den nye AC33-båd bliver hurtigere på læns end den nuværende ACC-båd, Christian Kamp her trimmer i Auckland under Louis Vuitton Pacific Series. Foto: Ian Roman.


Udfordrerne har blod på tanden
”Alinghi har ikke været mere sårbare, end de er nu, i kraft af den nye måleregel. Og det er selvfølgelig noget, der giver blod på tanden for en hel masse hold. Og man kan godt mærke, at der er nogle, der går og gnider sig i hænderne og tænker – nu skal vi se, om vi ikke kan få lavet noget, der kan sejle fra de her schweizere,” fortæller Christian Kamp, der håber på et lige så tætsejlet America’s Cup som i Valencia 2007.

”Sidste gang var synspunktet fra sejlerne, at det var fantastisk, så tæt det var. Det var det mest seværdige America’s Cup der har været i 20 år, det må man ikke glemme. Det er også fedt, at der er en chance for at tænke helt ud af boksen og komme op med noget helt nyt,” slutter Christian Kamp, der nu kan holde en velfortjent ferie med familien i New Zealand inden det igen er tilbage på jobbet og vandet.

Læs også tidligere interviews med Christian Kamp om at sejle med ikonet Ben Ainslie og sejladserne i Louis Vuitton Pacific Series. Du finder dem i listen nedenfor.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer