Gentagelse af America’s Cup finalen

13-02-2009 11:00 Hans Henrik13 Feb 2009 10:00 - Joakim Rechnitzer
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Spilerfaldet løber på Team New Zealands båd. Det kostede muligheden for at komme igen. Alinghi tog sejren i første finalesejlads. Foto: Paul Todd/Outsideimages.co.nz.

I udfordrernes finale i Louis Vuitton Pacific Series vandt Alinghi finalepladsen over BMW Oracle efter en afkortning af formatet. To sejre var nok for det schweiziske hold. En gentagelse af America’s Cup finalen fra Valencia i 2007 mellem Alinghi og Team New Zealand var hermed en realitet.

Skipper Dean Barker og Team New Zealand dominerede pre-starten og pressede Alinghis rorsmand, Ed Baird, ud over startlinien kort inden startskudet. Barker vandt starten med et lille forspring til venstre, men et forventet venstrevrid i vinden kom aldrig. I stedet fik Alinghi overtaget med en 12 sekunders føring ved første topmærke.

Med vinden i ryggen hentede Team New Zealand ind på Alinghi, men i et kraftigt vindstød gik det galt.

”Vi var klar til at bomme for at dække dem,” fortæller Team New Zealand taktikker Ray Davies. ”Vi kaldte et stort vindtryk på vej ind i bomningen og uheldigvis løb vores spilerfald igennem aflasteren. Det er aldrig sket før.”

Med spileren flyvende godt til læ var sejladsen ovre for Team New Zealand. Alinghi krydsede mållinien med et forspring på 22 sekunder efter et lænseben med næsten 30 knob vind.


I 30 knob vind graver AC-bådene sig ned og er tæt på at være ude af kontrol. Foto: Paul Todd/Outsideimages.co.nz.


”Vi loggede 18 knob og gravede et stort hul i vandet,” sagde Davies, mens Baird supplerede: ”Vi kunne ikke lide det store hul, så vi loggede kun 17. Det er temmelig behåret på de her både når man sejler så stærkt.”

Der var planlagt endnu en sejlads i dag, men den kraftige vind forhindrede en ny start. I så fald at programmet holder sejles finalen bedst af 5.

http://www.louisvuitton-pacificseries.com/
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer