Maskerne faldt i Auckland

07-01-2003 11:31 Hans Henrik07 Jan 2003 10:31 - Morten Brandt
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Mest iøjnefaldende er det, at det trods den megen snak i de seneste uger kun er Team New Zealand, der har valgt at forsøge at få målt deres både ind med den såkaldte Kiwi Clips On - eller Hula, som den nu er døbt - Hull Appendage - der forlænger bådenes undervandsskrog.Der er endnu ikke kommet konkrete reaktioner på denne forskel, da alle fortsat spiller med kortene tæt til kroppen.

Derudover er de mest signifikante forskelle, at begge udfordrerbåde er cirka 500 millimeter smallere end TNZ og mere U-formede i bunden. Oracle, der er designet af Bruce Farr, har en smallere køl, der er fastgjort på et mindre område, end det er tilfældet for Alinghi, hvor Rolf Vrolic har haft en afgørende finger med i designspillet. Vingerne på Oracles bulb er placeret på bulbens bagerste del, mens de hos schweizerne sidder midt på.

De 22 tons, der sidder i bulben er omtrent ens udformet på begge udfordrers både, ihvertfald sammenlignet med TNZs 2 både, begge har en meget længere og meget smalle bulb.
I betragtning af, at bådene alle kommer ud af den samme måleregel, er det påfaldende, hvor forskellige de er, og hvor ens de trods alt sejler.

Når sejladserne atter starter på lørdag, bliver det spændende om det skal lykkes Oracle, at vende det forsmædelige 0-4 nederlag.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer