GoneWorld

23-12-2002 08:48 Hans Henrik23 Dec 2002 7:48 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

AUCKLAND, mandag aften:

Først fik 25-årige James Spithill ordet, der forståeligt nok, hang noget med næbet.
"Tillykke til Oracle. I gjorde et godt job, men nu er det hele er slut, der er meget svært," sagde Spithill, med kasketten godt nede foran ansigtet. Den unge australier lavede dog en fantastisk start i dag, som man ser Radich eller Gram-Hansen lave den. Det kastede et chronografisk ur af sig, leveret af Louis Vuitton-boss Yves Garcelle. Siden handlede det om rotten Gilmour, trods det at Oracles Ian Burns også var tilstede.

Alle ansvarlige

Spørgsmålene haglede simpelthen ned over skipperen fra OneWorld, der er færdig for nu. Vemodigt, jo. Folk på kajen klappede og vinkede til Seattle-holdet, da de blev trukket ind til basen.
"Vi var bare ikke gode nok," forklarede Gilmour, der atter viste sig som en sand sportsmand. Ingen dumme undskyldninger.
"På det her niveau er det ikke plads til fejl som vi lavede i dag. Vi gjorde det bare ikke godt nok, ingen kan peges ud, alle 16 mand er medansvarlige."
Gilmour fortsatte:
"Jeg troede vi kunne sejle bedre, vi startede godt."
Om ikke at følge Oracle på andensidste lænserben, siger Gilmour:
"Oracle fik væsentlig mere vind (4-5 knob, red.), og vi kunne ikke komme indover midten, da vinden var svag. Sejlsport er tit uforudsigeligt, det er en del af spillet, det er derfor vi nyder vor sport," sagde Gilmour umiddelbart efter pressemødet til deres udsendte.
Ian Burns, newzealænder fra Oracle, skal nu op mod Alinghi, og han tror på sejr om at komme i finalen i America's Cup:
"Chancerne er fifty-fifty, på papiret ser det ikke godt ud, men vi har gjort fremskridt, både med design og måden at sejle båden på. Kampen mod OneWorld har været en fantastisk forberedelse, de har de bedste sejlere."


Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer