OneWorld sagen ruller videre

11-12-2002 14:38 Hans Henrik11 Dec 2002 13:38 - Morten Brandt
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Den oprindelige dom mod OneWorld betyder i øjeblikket, at amerikanerne starter denne og alle kommende runder med en score på -1 mod 0.
I appellen spørges der om det rimelige i dette og alternativt opstilles muligheden for, at OneWorld i stedet for lov at starte bagud 0-1. Hvis appellen tages til efterretning, betyder det - da der sejles bedst af 7 - at de kan nøjes med at vinde 4 sejladser mod de nuværende 5 for at gå videre.
Det betyder igen, at båd og besætning slides mindre og ikke mindst, at der mellem runderne bliver mere af den livsvigtige tid, der skal til for at kunne foretage de ligeså livsvigtige justeringer og ændringer på båd, sejl og rig.

Det er Louis Vuitton Cuppens, LVC, regattadirektør Dyer Jones, der har rejst appellen på vegne af det såkaldte Challenger of Record Management, CORM, konsordium, hvor han tilfældigvis selv er blandt de ledende skikkelser.

CORM blev stiftet af Yacht Club Punta Ala som er Pradas Challenges’ klub, da klubben erhvervede sig udfordrertitlen, Challenger of Record, under sidste Louis Vuitton Cup. Efterfølgende tabte de selve America’s Cup til Royal New Zealand Yacht Squadron’s Team New Zealand, der jo i dag er titelindehaver.

Det er CORMs mission at varetage udfordrenes interesser. Det gør de primært ved at sætte reglerne, der bruges til at finde den næste udfordrer og samtidig at forhandle det regelsæt, der bruges under selve America’s Cup vel og mærke i samarbejde med newzealænderne.
Derudover håndterer CORM marketing og kommercielle anliggender i forbindelse med LVC. Endelig varetager organisationen selve kapsejladsledelsen og den medfølgende logistik under hele LVC.

Ved gårsdagens pressemøde efter sejladsen blev det klart, at der tidligst falder en afgørelse i løbet af torsdagen newzealandsk tid. LVC juridiske talsmand forklarede, at CORM har rejst spørgsmålet over for voldgiften om præcist, hvordan OneWorld skal straffes, og da voldgiftens medlemmer allerede var fløjet tilbage til Europa, forventede man et svar i løbet af torsdag nat.

Igen i dag kom sejlerne ind på problematikken under pressekonference. Således sagde OneWorlds taktikker Charlie McKee:
- Som jeg ser det, er der jo allerede faldet en klar dom, der siger, at vi startede på -1. Derudover mener jeg, at vi må fokusere på at være i en lang serie mod en hård modstander. Det handler fortsat om kapsejlads, ligegyldigt hvilke narrestreger der har været tale om. Alt dette her har i den grad overrasket de af os, der ikke er AC-veteraner. Det handler jo fortsat om, at vi skal vinde flere sejladser end dem.

Ikke desto mindre er det jo ikke helt ligegyldigt om den nu står 0-1 eller 1-2 i Pradas favør, da bådene hastigt nærmer sig de afgørende 4 sejre.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer