Sejren forduftede sammen med spileren

12-10-2002 10:31 Hans Henrik12 Oct 2002 8:31 - Baadmagasinet
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

På sidste lænser mod mål halede Bank og co. ellers kraftigt ind, og med bedre fart på læns hele dagen begyndte Bank sin overhaling med en række tætte bomninger. Langsomt svandt Alinghis forspring, og med god vind i sejlene lignede det en tæt kamp, som skandinaverne om bord på Ørn kunne have trukket sejrrigt ud af. Hvis da ikke …

Pludselig flængede spileren, og Alinghi fik lige præcis den luft, der skulle til at sejle sejren i hus. Til trods for et hurtigt spilerskifte og fortsat god fart var det ikke nok for Ørn, som krydsede mållinjen 25 sekunder efter SUI-64. Efter den uheldige start mod engelske GBR-Challenge fredag tog Jesper Bank ellers revanche og placerede Ørn til luv for Alinghi med bedre fart i båden, da startskuddet lød.

Men schweizerne, der har newzealænderen Russell Coutts ved roret, gik højere til vinden, og efter nogle hundrede meter måtte Ørn vende væk for at få fri luft. Det udnyttede Alinghi, som ved første topmærke rundede 30 sekunder foran Ørn. Til gengæld sejlede skandinaverne hurtigere på lænserbenet, og ved bundmærket havde Jesper Bank hentet 21 sekunder.

Andet opkryds blev dog en kopi af det første, og Alinghi udvidede igen sit forspring til 54 sekunder. På andet lænserben demonstrerede Bank, som havde danskerne Henrik Blakskjær, Claus Olesen og Kasper Vang om bord, Ørns fartpotentiale og halede igen over 30 sekunder ind på Alinghi. Et stort vindspring gjorde tredje opkryds til en lang sejlads på styrbord halse, og ved det sidste mærke var forspringet stadig 29 sekunder.

Med nederlaget til favoritterne har Ørn stadig kun tre sejre mod fire nederlag. Da samtidig engelske GBR-Challenge højst overraskende vandt over amerikanske Oracle BMW Racing, er der pludselig blevet trængsel om den afgørende fjerdeplads, som giver adgang til kvartfinalerne i den øverste top med større chance for sejr.

OneWorld vandt sin syvende sejr i træk over italienske Prada og ligger nu nummer et på resultattavlen med seks point. Samtidig fik Mascalzone Latino sin første sejr over franske Le Défi Areva, som endnu har en sin første sejr til gode.

/Ernstved

Dagens resultater:

OneWorld-Prada 0-1

Mascalzone Latino-Le Défi Areva 1-0

GBR-Challenge-Oracle BMW Racing 1-0

Alinghi-Victory Challenge 0-1

Samlet stilling RR1:

6 point - OneWorld 7-0 (startede med et strafpoint)

6 point - Alinghi 7-1

4 point - Oracle BMW Racing 4-2

3 point - Team Dennis Conner 3-3

3 point - Prada 3-4

3 point - Victory Challenge 3-4

3 point - GBR-Challenge 3-4

1 point - Mascalzone Latino 1-5

0 point - Le Défi Areva 0-7

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer