Ørn kom ikke i kamp

07-10-2002 08:36 Hans Henrik07 Oct 2002 6:36 - Baadmagasinet
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Efter fire timers venten måtte skandinaviske Ørn mandag sejle tilbage i Aucklands Viaduct Harbour uden at have været i kamp. De alt for lette vindforhold betød, at kun to af de fire planlagte kapsejladser blev afviklet, og derfor må Jesper Bank og holdet vente endnu nogle dage, før de kan afprøve styrkeforholdet mellem dem selv og fra millionsyndikatet Oracle BMW.

Sejladserne i Louis Vuitton Cup bliver sejlet på to forskellige baner, og mandag var det banen, Juliet, der ikke blev benådet med nok vind til de store America's Cup-sejl.

Til gengæld skinnede den newzealandske forårssol fra en stort set skyfri himmel, og sejlerne fra Victory Challenge bedrev ventetiden på båden med at skifte det sorte sejltøj ud med shorts for at slikke sol på dækket.

På banen skulle også italienske Mascalzone Latino have mødt landsmændene fra Prada. I stedet bliver begge aflyste sejladser først afgjort, når de øvrige matcher i den såkaldte Round Robin 1 er overstået. Det betyder, at programmet for tirsdag bliver som planlagt, og dermed sejler Ørn nu sin næste kapsejlads mod indehaveren af Louis Vuitton Cup, Prada.

På Romeo-banen blev der dog kæmpet mandag. Efter en tæt start mellem schweiziske Alinghi og GBR Challenge, lykkedes det englænderne at følge godt med favoritterne. Men efter et par kloge taktiske manøvrer fra skipper Russell Coutts, lagde schweizerne sig i front og vandt stort med fire minutter og 47 sekunder.

Sidste race var mellem de amerikanske hold, Stars and Stripes fra New York Yacht Club og OneWorld, der endnu ikke har tabt en sejlads. Således vandt Seattle-holdet også denne dags match med et minut og 21 sekunder.

/ErnstvedDenne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer