Ørnen blev sendt i havn

02-10-2002 08:40 Hans Henrik02 Oct 2002 6:40 - Baadmagasinet
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Modstanderen - det franske hold Le Défi Areva - og Ørn lå ellers klar til start tirsdag middag på Hauraki Golfen ud for Auckland. Men blæsten havde sneget sig op på 25 knob, og det er langt over den fastsatte vindgrænse på 19 knob.

De 25 meter lange America's Cup både er bygget til vejrforhold på 12-14 sekundmeter, og er derfor i stor fare for at blive beskadiget, hvis de sejler kapsejlads under voldsommere forhold. Derfor besluttede Louis Vuitton Cups Race Kommite at udskyde matcherne til onsdag.

»Alt talte for, at vi skulle holde for idag. Vi målte gennemsnitsvindhastighed på 22 knob, og blæsten så ud til at tage til,« sagde formand for kommiteen, Peter Reggio.

Skandinaviske Victory Challenge havde ellers forberedt sig til en stormfuld dag på vandet. Holdet, der har valgt danske Jesper Bank til at stå ved roret og svenske Magnus Holmberg som strateg i den såkaldte afterguard, lod Holmberg blive på land og tog i stedet Harald Blom-Bakke med ombord, der er mere rutineret på bakstaget.

»Magnus har ingen erfaring med at trimme bakstag. Derfor vælger vi sikkerheden fremfor strategien idag, da vi forventer vind op til 20 knob,« lød forklaringen fra projektleder Mats Johansson.

Han var dog nogenlunde tilfreds med, ørnen blev sendt i havn igen uden at have fået ordentlig vind i sejlene.

»Vi vil hellere møde franskmændene i mere moderat vind - omkring 8-10 sekundmeter. Men uanset hvad, så vinder vi sejladsen,« sagde han med et skævt smil.

Det kom ikke som nogen overraskelse, at vejret ville drille under sejladserne ved den newzealandske kyst. Ved sidste Louis Vuitton Cup i år 2000 måtte en fjerdedel af de fastsatte racedage aflyses på grund af de skiftende og ofte voldsomme vinde. Foreløbig ser det dog ud til, at torsdagen vil benåde sejlerne med lettere vind - omkring 18-19 knob - svarende til 10-12 sekundmeter.Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer