Sidste nedtælling

28-09-2002 22:51 Hans Henrik28 Sep 2002 20:51 - Baadmagasinet
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Skagaraks "The final countdown" tordner ud over Aucklands Viaduct Harbour. Den danske topsejler Jesper Bank entrer scenen under høje klapsalver og hujen fra de omkring 2000 sejlere og inviterede gæster til den 31. America's Cups åbningsceremoni denne lørdag eftermiddag.

Der er kun tre dage til, sejladserne begynder, men officielt gik det hele i gang lørdag. »Let the battle begin« - lad slaget begynde - sagde øverste chef for Louis Vuitton, Marcello Bottoli, under den officielle ceremoni, der afsluttede holdenes parade gennem Aucklands gader.

Her havde omkring 30.000 mennesker taget opstilling for under pift, høje jubelråb og flagen at byde velkommen til de ni udenlandske hold, der skal forsøge at vriste The America's Cup fra Team New Zealand.

Det ældre lokale ægtepar, Jim og Jane har stillet sig for enden af Queens Street for at opleve begejstringen.

»Vi er her, fordi vi vil støtte Team New Zealand. Det bliver en meget spændende cup - den bedste nogensinde, tror jeg, fordi alle holdene er gode. At konkurrencen foregår her gør os stolte, og det giver vores land meget positiv opmærksomhed fra omverdenen,« siger Jim, mens Jane nikker.

Og så ser de dén, det hele drejer sig om - den 151-årige gamle sølvkande. Flot præsenteret på sædet af en sort sportsvogn. Derefter følger selve Louis Vuitton Cup i endnu en åben BMW.

Ikke længe efter lyder et: »Give it up for Sweden,« fra en minilastbil, hvorpå fire halvfjerdserklædte personer svinger parykkerne til en omgang ABBA-playback. Og så kommer de: Alle de sortklædte skandinaviske Victory Challenge drenge. Med solbriller mod den stærke sol, svenske flag og store smil vinker de til publikum, der vidst hellere end gerne "giver det hele op for Sverige". Nu begynder det, de har ventet på efter to års slidsom træning.

»Det bliver fedt at komme igang, og jeg er da glad i dag. Jeg havde slet ikke regnet med, at der ville komme så mange mennesker,« siger den ene af de ialt syv danske sejlere på holdet, Henrik Blakskjær og afleverer sit svenske flag til en lyshåret dreng.

Ved den efterfølgende åbningsceremonien kommer de danske sejlere i fint selskab. Jesper Bank sidder på første række, og den bliver ellers optaget af folk som de italienske syndikatbagmænd, Patrizio Bertelli og Vencenso Onorato, den tidligere newzealandske skipper og nuværende schweisiske skipper Russell Coutts, den britiske udfordrer og rigmand Peter Harrison og ikke mindst Mr. America's Cup, amerikanske Dennis Connor.

pernille.rype@ernstved.dk

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer