Briterne ruster op

28-09-2002 09:10 Hans Henrik28 Sep 2002 7:10 - Baadmagasinet
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Af Pernille Rype, Ernstveds bureau

»Jeg er mest stolt af, at vi begyndte for to år siden med ingenting, og nu står vi her med et helt klart hold. Vi havde et beskedent mål i starten, men nu er vi ligefrem foran tidsplanerne,« lød det fra en forventningsfuld bagmand, Peter Harrison på et pressemøde lørdag morgen ombord på hans yacht "Viking".

Da ideen til det første engelske projekt i 15 år groede frem hos Peter Harrison, bad han den erfarne Americs’s Cup sejler David Barnes om råd.

»Jeg forklarede Peter, hvor omfattende et projekt var, og at man ikke som begynder kunne regne med at have en chance for at vinde,« fortæller den newzealandske sejler.

Med det i baghovedet og David Barnes i stalden gik den britiske telekommunikationsmand igang med at skabe rammerne for GBR Challenge. For 300 millioner kroner købte han japanske Nippons to både fra forrige America’s Cup, et budget blev lagt og de bedste britiske sejlere plukket ud.

»En af de vigtigste beslutninger for projektet var at købe de to både. Uden dem at træne i ville vi aldrig have nået op på det niveau og det tempo, vi sejler i dag. Dette bliver en af de tætteste kapsejladser i America’s Cups historie,« udtaler David Barnes.

Holdet nåede desuden mod alle forventninger at få bygget en ny båd og fik den sendt til Auckland i juli - kun to måneder før sejladserne bliver skudt i gang. Den har dog kun været på vandet omkring 8-9 gange, men ifølge Peter Harrison er den nye båd essentiel, hvis teamet skal gøre sig forhåbninger om at deltage i næste America’s Cup. Og der skulle helst blive en anden gang, hvis det står til ham og teamet.

»Du er nødt til at drømme og have ambitioner. Holdet har ambitioner, og vil gerne se Storbritannien vinde cuppen - denne gang eller næste gang,« lyder det fra skipper Ian Walker, der kommer til at stå ved roret under Louis Vuitton Cup.

Manden, der har fået GBR-projektet til at flyde, siger selv:

»Jeg er realist - ikke fantast. Men vi er kommet her for at vinde. Hvis et hold når semifinalerne kan alt ske.«

pernille.rype@ernstved.dk

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer