Gilmour overlader roret til 23-årig

27-09-2002 11:09 Hans Henrik27 Sep 2002 9:09 - Baadmagasinet
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen


America’s Cup: Matchraceeksperten Peter Gilmour står ikke selv ved roret på amerikanske OneWorld, når Louis Vuitton cup begynder tirsdag. I stedet overlader den erfarne skipper roret til bare 23-årige James Spithill, som i år 1999 blev den yngste America's Cup skipper nogensinde om bord på Young Australia.

Det offentliggjorde Peter Gilmour og OneWorld under en pressekonference i basens solbeskinnede lokaler med udsigt over Aucklands Viaduct Harbour fredag.

»Jeg skal nok komme til at styre min del af sejladserne, som konkurrencen skrider frem. Men min erfaring fortæller mig, at det bliver sværere og sværere at få kørt James ind, som konkurrencen udvikler sig. Vi ser ikke på denne konkurrence som en sprint, men som et maratonløb. Det er vigtigt, at alle føler sig 100 % klar hver gang. Det her er den bedste måde at opnå det på for James,« siger Peter Gilmour.

I stedet indtager Peter Gilmour en plads som taktiker i den såkaldte "afterguard" blandt bådens beslutningstagere. James Spithill er med sin imponerende erfaring ikke overrasket over beslutningen og ser frem til at sejle sammen med Peter Gilmour.

»Jeg glæder mig over denne mulighed. Peter Gilmour er en fantastisk læremester, og jeg har lært af ham meget gennem de seneste år.«

/Ernstved

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer