Lorenzen: Holmberg får rattet

26-09-2002 13:57 Hans Henrik26 Sep 2002 11:57 - Troels Lykke
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Kommentar af Morten Lorenzen:

Jeg drømmer ofte, at Victory Challenge krydser mållinien som vinder af Louis Vuitton Cup, med Jesper Bank som sejrrig rorsmand....men det er kun en drøm, desværre. Realistisk, tror jeg ikke det sker. Hvor end vi gerne så det pan-nordiske hold som et vinderhold, er det utopi, at tro de bliver blandt de sidste fire i udfordreserien. Faktum er, at America’s Cup på alle områder minder mere og mere om Formel 1, hvilket desværre også betyder at størrelsen på budgetterne bliver afgørende for holdenes indbyrdes placering. I min verden betyder det, at schweiziske Alinghi, italienske Prada og amerikanske Oracle kommer til at kæmpe om retten til at udfordre Team New Zealand. Lidt kedeligt, og lidt forudsigeligt - men alligevel afsindigt inspirerende - ligesom Formel 1.

Nybegyndere

Victory Challenge er i dette felt nybegyndere, og har absolut begrænsede ressourcer. Det betyder blandt andet, at de bevidst har fravalgt en række tekniske områder, som der ikke optimeres på, simpelthen fordi deres indgangs viden er begrænset og at de tilstedeværende ressourcer så kan bruges intensivt på dedikerede fokus-områder. Det giver en række "middle-of-the-road" løsninger, hvilket selvfølgelig ikke er optimalt.

Holmberg er førstevalg

Magnus Holmberg er førsterorsmand i projektet - det tvivler jeg slet ikke ikke på. Og det har været besluttet fra dag 1. Projekter af denne størrelse, udskyder ikke en så vigtig en rolleplacering til sidste øjeblik. Med virksomhedsmogulen Jan Stenbecks egne ord, så er ledelse al for vigtig til at man kan overlade det til tilfældigheder. Alle væsentlige roller er besat meget tidligt i fasen, og Magnus Holmberg har fået ansvaret som første rorsmand. Men mediemæssigt er der selvfølgelig en stor interesse i at lade valget mellem Magnus og Jesper stå hen i det uvisse. Det giver omtale, ikke mindst i Danmark.

Bank bedste
reserverorsmand

At Magnus så har en af verdens bedste reserve-rorsmænd er ubestrideligt, og skulle svenskeren fejle i de første matcher - så er Jesper manden der kan gå i boksen og levere varen. Men, man har jo lov til at drømme - og det ville da være fantastisk hvis Jesper styrede Orm og Victory Challenge over mållinie som vinder af America’s Cup. Og som en klog mand har sagt, "kan man drømme det - kan det også ske"


Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer