Emirates Team New Zealand første testbåd på vandet. Foto: Hamish Hooper / Emirates Team New Zealand.

Team New Zealand søsætter deres første testbåd

10-12-2015 12:27 Trine Søe10-12-2015 11:27 - Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Den sølvfarvet og røde båd er Luna Rossa tidligere AC45 testbåd, som er blevet udlånt til Emirates Team New Zealand af det italienske hold.

Selv om det er en spændende begivenhed for holdet, når båden søsættes, så vil det tage et par dage inden holdet rigtig kan komme på vandet. Der skal udføres en række system- og grejtest inden den egentlige test begynder.

"Der er en masse mennesker på tværs af alle afdelinger i teamet, der er meget opsatte på at komme ud på Hauraki Bugten for at teste en America's Cup båd igen", udtaler skipper Glenn Ashby og forsætter: "Den virkelig spændende ting, bortset fra at flyve hen over vandfladen med nogle ret vanvittige hastigheder, må være, at vi endelig kommer til at sejle i hjemlige farvande. Derudover kan vi vise publikum, hvor fantastisk disse både er tæt på".

Alt HH 151210 3591515

Emirates Team New Zealand om bord på deres første testbåd i Auckland. Foto: Hamish Hooper.

Målet for de kommende måneder er at gennemteste båden efter et nøje struktureret og tilrettelagt testprogram. Sejlerne og designere skal få så meget viden og erfaring fra disse tests, at en ny testbåd kan komme på vandet i begyndelsen af næste år.

Tid til at gøre status

Kevin Shoebridge, der er Team Chief Operations Officer, udtaler: "Den milepæl, det er at kunne søsætte vores testbåd, er en kulmination af hårdt arbejde fra alle om bord på holdet. Især holdet af folk, der arbejder på land, har gjort det helt fantastisk. Men det er også fantastisk med den støtte, vi har fået fra Luna Rossa".

"Vores år har været en solid ét", udtaler Shoebridge og fortsætter: "Vi har arbejdet stille og roligt i baggrunden på vores America's Cup project. Vores sejlere har præsteret godt ved Louis Vuitton America's Cup World Series. Derudover har vi underskrevet nogle betydelige sponsoraftaler. Vores designere har haft travlt med at udvikle og finjustere. Vi har flyttet hele vores operationelle base. Pete og Blair vandt ISAF Rolex Sailor of the Year 2015, og nu har vi vores første testbåd på vandet".

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer