Team Emirates New Zealand er flyttet i nye bygninger i Beaumont Street. Foto: Hamish Hooper / Team New Zealand

Emirates Team NZ flytter

03-12-2015 07:04 Trine Søe03-12-2015 06:04 - Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

"Det er en fantastisk følelse at være på plads i de nye omgivelser med holdet nu. Det er helt sikkert, at det bringer et nyt perspektiv på tingene og en fornyet energi. Vi går en spændende tid i møde, hvor vi søsætter den første testbåd i de kommende uger", udtaler holdets COO Kevin Shoebridge.

Flytningen fra Halsey Street basen i Auckland Viaduct Harbour markerer afslutningen på en æra for Emirates Team New Zealand og i America's Cup historien. De sidste 18 år har stedet været benyttet af forskellige America's Cup hold. I velmagtsdagene mellem 2000-2003 havde tolv internationale hold hjemsted her.

Da Team New Zealand vandt America's Cup tilbage i 1995, blev det glemte hjørne af Aucklands havenfront taget i brug. Sidenhen har området gennemgået en stor udvikling, og opførslen af et fem-stjernet hotel står nu på programmet. Selve hotelbyggeriet starter i 2016, og det er derfor, at Team New Zealand har flyttet base.

Kæmpe projekt

At flytte et America's Cup holds base er ikke et projekt, man klarer over en weekend. Det kræver massiv planlægning. Base Manager Andy Nottage udtaler om flytningen: "Vi har været i færd med at flytte basen i de sidste seks uger. Vi har forsøgt at genbruge så meget, som vi overhovedet kunne. Lige fra tæpper, inventar, aircondition og så videre. Basen har været hjemsted for en enorm mængde af udstyr fra mange års forskellige sejlsportskampagner. Alt skulle gennemses, pakkes i containere eller opmagasineres eller flyttes med til den nye base i Beaumont Street".

Den nye adresse på Beaumont Street var Luna Rossas base i sidste udgave af America's Cup. "Vi flytter basen og holdet fra bygninger, der er over 3000m2 til en bygning på kun 650 m2. Det betyder, at vi har taget vores telte og container fra San Francisco i brug. Heldigvis var betonfundamentet, der udgør gulvet, allerede støbt, hvilket har hjulpet en del i processen".

Alt ETNZBase 0011

Emirates Team New Zealand på deres nye base på Beaumont Street. Foto: Hamish Hooper

De telte, der bliver omtalt, blev senest brugt på Pier 39 i San Francisco i periode på seks måned under sidste America's Cup. Sidenhed blev de pakket ned og opbevaret. Nu få de så nyt liv igen, når de skal være en del en 1275 m2 stort workshop område for Team New Zealands shore crew. Derudover skal teltene også udgøre en 1800 m2 stor vestvendt forplads, hvor holdet kan klargøre testbåde og den endelig båd, som de skal bruge til at udfordre America's Cup på Bermuda.

flytning

Emirates Team New Zealands nye adresse på Beaumont Street. Foto: Hamish Hooper.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer