I mine øjne er det ærgerligt at sejlerne verden over ikke bare kan følge de potente AC racere unden betaling.

Gratis smugkig fra Bermuda

24-10-2015 09:00 Søren Øverup24-10-2015 7:00 - Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Volvo Ocean Race, M32, Extreme Sailing Series, ja selv gamle støvede ISAF har fundet ud af at transmittere live fra de afgørende øjeblikke ved f.eks. medal races, in-port eller anden form for sejlads som kan tiltrække publikum.

Sejlsport er jo ikke lige just en sportsgren som i forvejen flyder over med tilskuere på molerne, det er yderst svært at tiltrække potentielle sponsorer, men efterhånden er det lykkes forskellige steder at få publikum til at se sejlsport, blandt andet via nettet!

Betal ved kasse ét

Man har fra America's Cup Event Authority valgt at gå nye veje, og der skal betales ved kasse ét for at få et glimt af de potente racere.

Jeg har skam fuld forståelse for man forsøger at få penge hjem via tv-rettigheder, og at der af samme grund ikke kan flyde med gratis tv-klip på nettet. Der er med sikkerhed tale om store penge, men jeg undrer over hvordan de forskellige sponsorer kan være tilfredse med den eksponering, eller mangel på samme, de har fået indtil videre!

En helt anden udfordring når der skal betales ved kasse ét, er når vejrguderne ikke lige er med sejlerne. Aflysninger fremme ikke lysten til at betale for at se en studievært træde vande (undskyld) - indtil arrangørerne vælger at aflyse dagens sejladser!

Der bliver naturligvis sendt lidt 'appetizers' ud, som den reklame-video du kan se her under teksten, men aldrig har jeg set noget der klippet så hurtigt! Du får max et sekund visning af de enkelte både, det virker jo nærmest som om man ikke må spionere? Inden du har nydt billedet af de foilende potente racer, så er der klippet videre, i en hastighed der gør en helt rundtosset. Jeg syntes det er synd, men omvendt så er jeg ikke bange for at skrive folkene bag, normalt har fuldt styr på hvad de laver ☺.

På Bådmagasinets internationale website sail-world.com, skrev Rob Kote og Richard Gladwell en glimrende featureartikel om problemet:

America's Cup - Who cares about the starving sailing fans? Not ACEA

Som redktør for et gratis Internet medie, burde jeg jo sidde og juble over, at der for engang skyld skal betales for noget på nettet, men beklager ACEA, det gør jeg ikke.

Hvad siger I kære læsere. Er det vejen frem med betalt live, eller ville I ønske, ligesom mig, at det var muligt at følge gratis via nettet, live?

Nu nævnte jeg de små appetizers reklamevideos der trods alt sendes ud, du får lige en fra Bermuda, spænd hjelmen – det går stærkt...

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer