Klip fra videoen, få sekunder før Artemis sejler en umpirebåd ned. Det ligner en umpirebåd der ikke bør være lige det ... ?

Artemis i kollision med umpire-båd men vinder på Bermuda

19-10-2015 08:02 Søren Øverup19-10-2015 06:02 - Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Efter en lørdag i vindstille på Bermuda, viste området sig fra den bedste side søndag, hvor der skulle sejles tre sejladser, alle tællende dobbelt, før en vinder kunne kåres af tredje act i serien.

Svenske Artemis havde en forrygende, men også begivenhedsrig dag på Bermuda, da teamet efter en serie på 2,1,4 kunne træde øverst op på podiet som vindere af tredje act i Louis Vuitton Americas Cup serien. 

Inden starten på anden sejlads sker en af de ulykker man kun frygter! Fra de billeder samt videoklip vi har set, ligner det en umpirebåd på afveje? Artemis falder først bag om BAR (Ben Ainslie Racing, red.) og efterfølgende en både mere - vupti - ud af det blå, dukker en umpirebåd op lige foran den svenske båd, som ingen chance havde for at gå af vejen. Der er nok en umpire-bådfører som skal forklarer sig efterfølgende. Heldigvis skete der ingen alvorlig skade, forlyder det.  

På Bådmagasinets Internationale website Sail-world.com får du den fulde dækning af Louis Vuitton Americas Cup Series på Bermuda. Her kan du læse mange flere artikler, interviews og se masser af fede fotos ...

Se video hvor Artemis sejler ét stk. umpirebåd ned her: Artemis Crash

Der er nu sejlet tre forskellige acts i Louis Vuitton serien, og med tre forskellige vindere. Serien har været hårdt ramt af vejrguderne som ikke lige har sendt de bedste betingelser til arrangørerne. Ud af seks 'race-days' er to gået tabt, en på grund af for meget vind, og lørdagen på Bermuda på grund af for lidt. 

Det er hårde odds, når man samtidig forsøger at 'sælge billetter' - det forlyder at ca. 10.000 var på vandet i går søndag, og stemningen i top på Bermuda - ligesom spændningen om Louis Vuitton cup er tilbage. Tre stævner tre vindere, alt er åbent. 

Læs også: Flop på Bermuda: Ingen vind - ingen sejladser

Læs også: Sejlsportens 'foilende fremtid' 

Louis Vuitton America's Cup World Series Bermuda Results

1. Artemis Racing: 2 – 1 – 4 – 52 points

2. Emirates Team New Zealand: 5 – 2 – 1– 50 points

3. ORACLE TEAM USA: 1 – 3 – 5 – 48 points

4. Land Rover BAR: 3 – 6 – 2 – 44 points

5. SoftBank Team Japan: 4 – 4 – 3 – 44 points

6. Groupama Team France: 6 – 5 – 6 – 32 points

ArtemisII

Svenske Artemis måtte efter kollisionen med en umpirebåd udbedre skaderne, og blev lige netop klar til anden sejlads som de efterfølgende vandt. Foto: ACEA / Ricardo Pinto

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer