Artemis Racings ejer og chef, Thorbjön Tornqvist og formand for Kungliga Svenska Segel Sällskap, Staffan Salén med Cup'en ved Stockholms waterfront.

’Christian’ klar til ’Kamp’ på svenske Artemis

19-08-2014 16:05 Søren Øverup19-08-2014 14:05 - Dan Ibsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Danske Christian Kamp er med på Artemis Racings ”Americas Cup Sailing Team” sammen med blandt andet engelske Iain Percy, australske Nathan Outteridge, og svenske Frederik Lööf – de tre sejlere repræsenterer tilsammen - OL sølv i Star, OL guld i Star og OL guld i 49er allesammen i Weymouth 2012, så det er et stjernespækket hold Christian er med på.

Christian Kamp 02

”En uimodståelig udfordring” kalder svenskerne udfordringen om at være med i den 35. Americas Cup. Båden var også med sidste gang i AC72’erne, og nu gælder det AC45’erne i World Series samt AC62’erne i den 35. Americas Cup.

Thorbjörn Tornqvist, ejer og chef for Artemis Racing sagde:

”Sejlsport er min passion, og jeg er meget stolt over endnu en gang at repræsentere Sverige ved Americas Cup. Med baggrund i vores deltagelse i den 34. Americas Cup, det vores hold var igennem og opnåede, så har vi en meget stærk kultur, en følelse af at høre til et AC team. Ved at bygge på vores kernegruppe af sejlere fra sidste Americas Cup, samt at vi har været i stand til at tilknytte yderligere talenter til holdet, så har jeg en stor tro på, at Artemis Racing vil være et hold, som er i stand til at vinde den 35. Americas Cup.”

Artemis Racing udfordrer igen sammen med Kungliga Svenska Segel Sällskabet (KSSS), og det vil være deres anden kampagne sammen.

Christian Kamp blev allerede hyret til Artemis Racing Sailing Team for mere end et halvt år siden, og er på holdet sammen med verdenskendte sejlere som Iain Percy, Nathan Outteridge og Frederik Lööf.

New Zealandske Rod Davis, som for en del år siden også var med og trænede de danske OL-sejlere, er ny coach for Artemis Racing AC-sejlerne og det er faktisk Rod Davis 9. Americas Cup kampagne. Senest har han været coach for Emirates Team New Zealand.

Artemis Racing holdet med Cupen 528

Artemis Racing holdet kan tælle 61 Americas Cup deltagelser for deltagerne, inklusive 14 sejre. Holdmedlemmerne inkl. de to designere, har deltaget i 21 Olympiske Lege og har vundet 11 medaljer inklusive 7 guldmedaljer.

”Hvor nogle hold har én guldmedalje vinder, så har vi seks, men fokus er primært på hele holdet, og der er ingen individualister som er større end holdet. Vi er ikke kun i denne konkurrence for at vinde den 35. Americas Cup, men for at dominere Americas Cup arenaen i de næste 10 år”, sagde Team Manager og taktiker Iain Percy. ”Jeg er meget passioneret over at Team Artemis handler om mere end at vinde, det handler om at levere en arv og vinde på en særlig måde.”

Artemis Racing ønsker også at være det mest bæredygtige og ansvarlige blandt alle Americas Cup holdene.

Artemis Racing hjemmeside

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer