Verdens mest vindende flerskrogssejler bliver nu holdkammerat med Christian Kamp på Artemis Racing. Photo Giles Martin-Raget (Sail-world)

Verdenskendte sejlere til Artemis Racing og Luna Rossa

16-03-2014 08:00 Dan Ibsen15-03-2014 11:04 - Dan Ibsen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Artemis Racing har netop offentliggjort, at den franske sejlsports legende Loick Peyron igen bliver en del af det svenske team, dels som medlem af design gruppen, dels som backup rorsmand. Det bliver spændende for Christian Kamp at samarbejde med endnu en af sejlsportens rigtig ”tunge drenge”.

Loick Peyron var teknisk coach samt rorsmand på Artemis ved den 34. Americas Cup, men han har tidligere altid kun været med i det sidste år af AC udfordringerne med hhv. Alinghi og Artemis. Han glæder sig nu til at være med allerede fra starten af en Americas Cup kampagne, hvor der et blankt stykke papir og alles hoveder er ved at sprænges af forventninger og spænding.

Franskmanden er en af de mest erfarne og succesfulde flerskrogssejlere gennem tiderne, og har sejlet over Atlanterhavet 48 gange. Han har en helt utrolig rekord af præstationer, blandt andet:

  • 5 gange vinder af ORMA
  • 3 gange vinder af Single-handed Transatlantic Race victories and two
  • 2 gange vinder af Transat Jacques Vabre
  • Vinder af Barcelona World Race in a monohull, went on to win the Trophée SNSM
  • Vinder af Jules Verne Trophy med jorden rundt rekorden på kun 45 dage med Banque Populaire V.

Den 35. America’s Cup bliver Loick Peyron’s tredie kampagne, og denne gang sammen med danske Christian Kamp samt skipper Nathan Outteridge fra Australien. Artemis Racing fortsætter med at styrke sit hold, allerede inden prokollen for den næste Cup foreligger.

Læs også: Americas Cup: Artemis styrker design team

 

Tidligere matchrace verdensmester til Luna Rossa

Den new zealandske match race verdensmester i 2010, Adam Minoprio har skrevet kontrakt med den italienske Americas Cup udfordrer Luna Rossa frem til 2017.

I 2010 blev han med Blackmatch Racing den yngste vinder nogensinde af Alpari World Match Racing Tour.

I 2010/2011 deltog han i Volvo Ocean Race på ”Camper”, som blev ledet af Emirates Team NZ, men han fortsatte ikke på AC holdet. Sidste år vendte han igen tilbage til match racing touren, som skipper for Team Alpari FX, og blev nr. 5 ud af de 10 tour hold.

Blackmatch holdet er et resultat af Royal New Zealand Yacht Squadron's talentsatsnings program, hvori indgår en bred vifte af sejlsportsdiscipliner, herunder olympiske klasser og match race.

Rekruttering af Adam Minoprio bekræfter, at der fortsat er bud efter de bedste match race sejlere i Americas Cup sammenhæng, også selvom de ikke har så meget flerskrogserfaring..

Læs mere om Americas Cup

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer