Team Australia og Oracle Team USA har startet træningssamarbejdet i Sydney Harbour. Foto Sail-World.com/Andrea Francolini

Americas Cup: Team Australia tilbage

07-03-2014 06:30 Dan Ibsen06-03-2014 14:15 -
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Torsdag morgen blev Challenger of Record’s nye AC45 døbt og søsat. Senere på dagen sejlede de kommende træningspartnere Team Australia og Oracle Team USA sammen i Sydney Harbour med Operahuset og Harbour Bridge i baggrunden.

 

Australien er dermed tilbage på vandet i Americas Cup regi med AC45’eren, hvor rorsmanden bliver Matt Belcher, som vandt 2013 ISAF Rolex Sailors of the Year Trophy efter at han har vundet mere end 18 internationale mesterskaber og konkurrencer i træk. Matt har vundet guld i 470 i Weymouth, 5 verdensmesterskaber og har vundet de sidste 18 internationale mesterskaber, World Cups og andre internationale stævner, som han har stillet op i. Det er en imponerende sejrsrække.

Matt Belcher er med i den planlagte træningsperiode med Oracle Team USA, som bliver i Sydney og træner med Team Australia det næste halve år, selvom han fortsætter sin olympiske kampagne mod Rio 2016, og han blandt andet snart stiller op i Prs. Sofia Cup på Mallorca.

Læs også: Oracle Team USA skal træne down under

Sandy Oatley, formand for Challenger sagde ved søsætningen: ”Dagen er endnu en stor milæpæl i vores Americas Cup rejse. Vi er utrolig stolte over at være Americas Cup udfordrer, og vi håber at australiere til bakke op om projektet. Der er meget stolthed i Australien omkring at stræbe efter at vinde Americas Cup. Det er 30 år siden vi vandt Cup’en sidst. Det er tid nu, til at komme tilbage ”i ringen” og bringe Cup’en tilbage til Australien.”

Team Australia til sejle med skiftende besætninger i den kommende tid mod Oracle Team USA, og det er jo en fantastisk mulighed for australierne at kunne træne sammen med Americas Cup forsvareren.

Parallelt med træningen i Sydney Harbour, vil Team Australia tillige deltage i Extreme Sailing Series på båden GAC Pindar. Den sidste af årets otte stævner sejles netop i Sydney i December 2014.

Læs flere Americas Cup historier

 

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer