Skal selveste Emirates Team New Zealand pakke sammen for godt? Foto: Emirates Team New Zealand

Team New Zealand kæmper for overlevelse

21-10-2013 17:00 Øyvind Bordal21-10-2013 13:01 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Det gjorde ondt at rejse hjem til New Zealand - men nu er Dean Barker og de andre kiwi-sejlere ved at rejse hovedet efter det bitre nederlag i San Francisco, og kigge fremad. Men fremtiden er desværre heller ingen dans på roser. Der er nemlig nye kampe i sigte, denne gang af finansiel karakter. Team New Zealand har aldrig, modsat de andre America's Cup hold, haft en rundhåndet milliardær med et grænseløst checkhæfte i baglommen. De har haft private investorer, men har samtidigt været afhængige både af reelle sponsorer og statslig støtte.  

Attraktive sejlere

Men nu er der fare for at det finansielle grundlag for et af verdens mest prestigetunge kapsejladshold smuldrer. Pengekassen er tom. Hvis noget ikke gøres, vil det medføre at de attraktive professionelle sejlere forsvinder ud til andre hold - og de vil være meget eftertragtede, hvis TNZ ikke er i stand til at holde på dem.

Stakket frist

På den baggrund har Dean Barker stillet regeringen et ultimatum: Hvis der ikke bevilges penge nu, vil landets største sportslige flagskib gå ned. Og regeringen har lyttet: Ekstraordinært er der bevilget 5 millioner NZ dollars, svarende til 23 millioner kroner til holdet. Det er kun tilstrækkeligt til at holde det hele flydende det næste halve års tid, så det er en stakket frist. Men der er altså nu seks måneder, hvor der skal arbejdes hårdt på en økonomisk fremtidssikring af Team New Zealand. Vi er mange som håber at de kan stille op igen til den 35. America's Cup - hvordan den nu end kommer til at se ud.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer