De to eneste reelle udfordrere, som sagen står lige nu. Og den nærmeste sejler langt hurtigere...Foto: Chris Cameron/ETNZ

America's Cup: Skandalerne fortsætter

17-06-2013 17:15 Søren Øverup17-06-2013 15:15 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Til nye læsere af America's Cup-stof: Der er intet nyt under solen. America's Cup har alle dage været et slagsmål med advokater, gigantiske pengebeløb og store egoer involveret. Således også denne gang, hvor en af verdens rigeste mænd, Oracle-ejer Larry Ellison, styrer slagets gang.

Tomme løfter

Efter Andrew Simpsons død 9. maj blev en komité nedsat. Kort efter præsenteredes med stor bravur 37 anbefalinger, der skulle øge sikkerheden og forhindre flere alvorlige ulykker. I dag, tre uger inden starten går, er to af dem - egentlig en og en halv - implemteret. Det ene punkt handler om strukturelle krav til bådene, det andet om at fjerne pladsen om bord til en medieperson. Det sidstnævnte var mere eller mindre vedtaget allerede inden komiteen trådte sammen.

Artemis bruger vetoret

Mens starttidspunktet nærmer sig, bruger holdene det meste af sin tid på at slås om rammerne og reglerne - og US Coast Guard har endnu ikke givet sin tilladelse til at der overhovedet kan sejles kapsejlads med de vilde katamaraner på San Francisco Bay. Senest blev et forslag om at udsætte hele Louis Vuitton Cup til Artemis' nye båd er klar, skudt ned. Bag forslaget står både ETNZ og Prada - altså Artemis' konkurrenter. Men Artemis har i følge The Independant brugt sin vetoret til at forhindre den udsættelse, som ellers kunne sikre dem selv en større deltagelse. Hvordan dét lige hænger sammen, glæder vi os til at kunne rapportere, når der er mere nyt om sagen.

 

 

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer