Iain Murray (nærmest) er Regatta Director, og leder undersøgelseskommissionen. Foto: ACEA/Guerlain Grenier

America's Cup fortsætter - komité gransker ulykke

16-05-2013 12:04 Trine Søe16-05-2013 10:04 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Efter en pressekonference i San Francisco forleden står det klart: America's Cup fortsætter som planlagt. Hele America's Cup organisationen er rystet efter Artemis' havari i sidste uge, hvor den britiske OL-vinder Andrew Simpson døde, og der bliver nu nedsat en komité der skal granske årsagerne til hændelsen. Men sejladserne gennemføres uændret.

To lignende ulykker

Dette er anden gang en AC-72 kæntrer under træning på San Francisco Bay (første gang var da Oracle's båd væltede i oktober sidste år), og omstændighederne har lignet hinanden begge gange: Bådene er kæntret forlæns efter at have faldet af i en byge. Vindforholdene har ikke været voldsomme, der har været tale om ca. 20 knobs vind.

En fare ved AC-72?

En af komiteens vigtigste opgaver bliver at undersøge om havarierne skyldes specifikke aspekter ved de to både der er kæntret - altså om der er designmæssige ting ved netop de to både, der har øget risikoen - eller om faren for lignende hændelser er noget, som er kendetegnende ved selve bådtypen AC-72. 

Syv uger til start

Seks personer med udstrakt erfaring skal nu i gang med deres arbejde, og deres rapport skal foreligge om ca. to uger. Det er mindre end syv uger til de første sejladser i Louis Vuitton Cup, og det er stadig usikkert om Artemis-holdet bliver klar til at deltage i de indledende sejladser. Holdene er nu bedt om at afstå fra al sejlads på San Francisco Bay hele denne uge, af respekt for afdøde Andrew "Bart" Simpson.

 

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer