Sejlsport anno 2013. Foto: Guilain Grenier/Oracle Team USA

Oracle søsætter båd nummer to

24-04-2013 14:30 Søren Øverup24-04-2013 12:30 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Det er dette våben, Larry Ellison og hans Oracle-hold skal bruge til at forsvare America's Cup, når finalen starter 7. september. Alt andet har kun været forberedelser. Båden skal genrejse et forsvarende AC-hold, som har været langt bagud specielt til Team New Zealand. Oracle har manglet effektiv træning på vandet, efter at deres første båd blev ødelagt i efteråret.

Den hurtigste?

Oracle Team USA 17 er dyrets officielle navn, og rorsmand Spithill sagde ved dåben, at han håbede at dette ville vise sig at være den hurtigste AC-72 på San Francisco Bay i år. "Et enormt arbejde er lagt i denne båd", sagde Spithill, "og det gælder hele holdet, både designere, bådebyggere, shore crew og sejlere".

viewimage

Nu starter de første testsejladser - mon ikke der er en vis nervøsitet på spil...Oracle kan ikke tillade sig et nyt havari!

20 knob på kryds!

Taktiker John Kostecki fulgte op, efter at champagnen behørigt var smadret mod bovsprydet, og sagde at den nye båd sejlede hurtigere end de biler der kørte over Golden Gate Bridge lige ved siden af. "Vi kan sejle omkring 20 knob på kryds, og mere end 40 knob på slør og læns. Nu kommer vi til at arbejde med ting som strøm og vindskift her på bugten - forhold som hele tiden ændrer sig, og som er med til at gøre San Francisco Bay til et interessant sted at sejle." 

 

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer