Ni både på startlinjen i Neapel - her foto fra San Francisco tilbage i august. Foto: Gilles Martin-Raget

Amputeret America's Cup World Series starter i dag

18-04-2013 08:30 Søren Øverup17-04-2013 22:02 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

I Neapel, Italien starter nu det der bliver det sidste stævne i America's Cup World Series - i hvert fald i denne omgang. Det var ellers ikke planen, hele tre stævner har været aflyst; to i New York og et i Venedig. Dermed bliver den serie sejladser der nu afholdes i Neapel, faktisk den eneste der bliver gennemført i 2013.

Ingen kommerciel succes

Baggrunden er svigtende opbakning fra medier og sponsorer, og dertil kommer, at flere af topholdene ikke sender sine bedste folk til Neapel. Det er derfor på en lidt bekymrende baggrund, at startskuddet nu går for noget, der skulle befæste og øge interessen for America's Cup verden over. 

Ni både med

På den positive side er, at hele ni både faktisk stiller til start i de meget fascinerende AC-45 katamaraner. Ben Ainslie og hans mænd er med, Dean Barker fra TNZ stiller til start - og efter sigende er byen Neapel meget begejstret over begivenheden.

Kun tre udfordrere i America's Cup

Selve America's Cup starter i San Francisco til sommer, og her vil kun tre udfordrere slås om retten til at møde pokalindehaverne Oracle i finalen. De tre er Artemis, Luna Rossa og Team New Zealand. Som de fleste sejlerinteresserede vil vide, sejles Louis Vuitton Cup og finalesejladserne (den egentlige America's Cup) i AC-72 katamaraner. 

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer