Danish Youth Vikings i aktion i San Francisco: Foto: America's Cup

Danish Youth Vikings fik desværre afslag

25-02-2013 11:05 Trine Søe25-02-2013 10:05 - Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Der var lagt op til spænding, da andet udtagelsesstævne sluttede i San Francisco. Herefter skulle arrangørerne udvælge de hold, der får lov at deltage i Youth America's Cup, der skal sejles til september. Klokken 02.30 i nat blev holdene annonceret, og de danske vikinger sad med via internettet. Desværre blev det danske hold ikke udtaget.

Fem hold blev udtaget

Det danske hold havde præsteret en flot udvikling i deres udtagelsesstævne, men det rakte desværre ikke til en plads. Mathias Lehm Sletten udtaler til Bådmagasinet: "Vi så med fra klokken 02.30 i nat på nettet, hvor de råbte alle holdene op. Først fik vi at vide, at der var udtaget fem både, hvilket fik os til at tro på, at der var en større chance for, at vi var med. Da de nævner Australien, så er vi ret overbeviste om, at vi også må være udtaget - men det blev vi ikke. Det er lidt kedeligt og trist, at vi ikke blev udtaget. Men set på den anden side, så ville det være en bonus, hvis vi blev udtaget. Jeg kan sige, at vi alle har gjort alt, hvad vi kunne. Vi har givet den gas hele vejen - og været på en fantastisk rejse".

vikinger 1361217433

Danish Youth Vikings om bord på en AC-45

Vi er klar til at prøve igen

Det danske hold havde aldrig sejlet sammen før og havde naturligvis ikke sejlet en AC-45, før de stod i San Francisco. Alligevel blev det til en række førstepladser for de danske vikinger ved udtagelsesstævnet. Mathias Lehm Sletten fortæller: "Når vi kan sejle så godt sammen efter fem dage, så vidner det om noget talent. Taget i betragtning med den forberedelse, vi havde, så kan vi kun være tilfredse. Vi arbejder videre, selvom vi ikke er blevet udtaget. Vi er netop blevet en del af SAP Youth teamet, og vi klar til at prøve kræfter med et kommende udtagelsesstævne igen. Vi har fået noget erfaring, og vi har bevist overfor rigtige mange, at det ikke er uinteressant at sejle med i Youth America's Cup. Personligt er vi glade for at have stået for projektet selv, det er noget, vi kan bruge videre i vores karriere".

Læs også: Danish Youth Vikings - vi skulle bevise vores potentiale

Man kan høre mere om Danish Youth Vikings, der tanker og selve udtagelsesprocessen på Boat Show i den kommende weekend. Danish Youth Vikings er på plads på SAP's stand.

De fem udtagne hold

Objective Australia - Australien

STG/NRV Youth Team - Tyskland

Team Full Metal Jacket Racing - New Zealand

ROFF Cascais Sailing Team - Portugal

Team TILT Sailing - Schweiz

 

 

Udvalgte varer til vores abonnementer

135
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer