Danish Youth Vikings i aktion. Foto: America's Cup

Danish Youth Vikings - vi skulle bevise vores potentiale

19-02-2013 08:00 Trine Søe19-02-2013 07:00 - Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Bådmagasinet har modtaget en beskrivelse fra Danish Youth Vikings, hvor de deler nogle af deres tanker fra den sidste dags sejlads. Selection Series 1 sluttede i fredags i San Francisco, og de danske vikinger har vinket et trist farvel til sjove AC-45 katamaraner. Men forhåbentlig bliver det ikke et endeligt farvel, men i stedet på gensyn. Holdet får besked den 25. februar 2013, om de skal sejle med i Red Bull Youth America's Cup til september.

Vi skulle bevise vores potentiale

Mathias Lehm Sletten fortæller: "Sidste dag i AC-45erne - vi vidste den skulle have max gas, og at vi skulle bevise vores potentiale for at blive udtaget til Red Bull Youth America's Cup i september - og det gjorde vi. Vi startede ud i nogenlunde let vind, og fik ikke den bedste start, men var i lige i røven af de andre både. Heldigvis sejlede Full Metal Jacket fra New Zealand lige ind i reach mærket efter starten, hvilket gjorde, at vi let kunne overhale dem i genakker sættet. Efter bundmærket prøvede vi os med højre siden i modsætning til de to andre både, fordi der var medstrøm på denne side, men lidt mere vind på den anden side gjorde, at da vi mødtes igen, var vi kun kommet en anelse tættere på tyskerne, men ikke nok til at komme foran. Denne rækkefølge holdt i mål, hvilket vi var rigtigt godt tilfredse med, da de to hold var nogle af de bedste". Det tyske og new zealandske hold endte på en delt førsteplads til stævnet.

Fuld kontrol

Anden sejlads kontrollerede de danske vikinger flot fra start til slut. Mathias udtaler: "Vi kunne holde både Tyskland og Østrig til højre og dermed udenfor startlinjen indtil start. Dog forsøgte Østrig at snige sig med indenfor linjen i sidste sekund, selvom der kun var plads til en halv båd. Vi måtte falde rigtigt kraftigt af for at undgå kollision. Østrigerne fik en straf, og vi var langt foran og kunne kontrollere de to både resten af sejladsen. Endnu en første plads".

Skærmbillede 2013-02-18 kl. 20.52.50

Det danske team i kamp mod det tyske team

Tredje og sidste sejlads var noget mere spændene for det danske hold. Mathias beretter: "Vi fik en ok start, der gjorde, at vi kom ud til reach mærket lige i røven af Australien. En god bomning på lay line, hvor Australien gik lidt over, gjorde, at vi havde inderpladsen på bundmærket, men Australien kunne slippe af sted på ydersiden. Inderpladsen og en hurtig pilning af genakkeren gjorde, at vi kunne vende tidligere ud til den fordelagtige venstreside end Australien, der vendte lidt senere. Da vi mødtes igen, kunne vi lige akkurat gå foran dem. Da vi vendte på lay line til topmærket, vendte de på indersiden af os, men et langt bedre genakker sæt end Australierne bevirkede, at vi kunne rulle dem med det samme. Endnu en god bomning på lay line gjorde, at vi kunne holde placeringen i mål! Endnu en førsteplads".

Flot udvikling

Således blev vikingernes serie på 3,3,3,2,2,1,2,1,1 - en flot serie med god udvikling. Danish Youth Vikings endte samlet set på en delt tredjeplads sammen med Østrig - to point efter den delte førsteplads med New Zealand og Tyskland. Mathias Lehm Sletten er godt tilfreds og udtaler: "Når man tænker på, at vi kun har sejlet sammen i fem dage, og uden det storte kendskab til båden, synes vi selv det er imponerende. Vi har sejlet lige op med og til sidst slået de andre hold, som har langt flere timer sammen i lignende både. Vi blev da også omtalt som det hold med størst udvikling, ifølge Darren Bunddock. Vi mener bestemt, at vi har potentialet til at kunne kæmpe med om Youth America's Cup trofæet, så nu må vi bare krydse fingre for at blive udtaget".

Stort arbejde venter forude

Om Danish Youth Vikings bliver udtaget er svært at vide, da det ikke kun er resultaterne fra udtagelsstævnet som tæller, men også subjektive vurderinger. Svaret får vikingerne, som før omtalt, den 25. februar 2013. I denne her uge er seks nye hold igennem samme runde som Danish Youth Vikings. Mathias Lehm Sletten slutter: "Vi har i hvert fald gjort det så godt, vi kan, og det er langt bedre, end vi havde turde håbe på. Hvis vi bliver udtaget, skal vi straks i gang med at finde sponsorer til kampagnen frem mod Youth America's Cup i september. Vores budget er på 500.000 til 600.000 kroner, hvor størstedelen af pengene går til tilmelding til stævnet, som løber op i 334.000 danske kroner og leje af træningsbåd i Danmark".

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer