Det blev til en andenplads og to førstepladser i fredagens sejladser i San Francisco. Foto: America's Cup.

De danske vikinger leverede varen

16-02-2013 08:50 Søren Øverup16-02-2013 07:50 - Trine Søe
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Danish Youth Vikings fik en anden og to førstepladser på sidstedagen ved udtagelsesstævnet til Youth America's Cup. Det var naturligvis stor begejstring på det danske hold efter fredagens sejladser i San Francisco. Det er kun gået fremad for holdet siden i onsdags, hvor holdet endte på den sure tredje plads i alle tre sejladser. Torsdagens tre sejladser bød på to andenpladser og en første plads.

Bådmagasinet fangede Mathias Lehm Sletten på en telefon fra San Francisco: "Det er bare fantastisk, det er gået langt over, end det vi havde forventet. Vi er superglade efter dagens sejladser. Vi har fået et godt samarbejde i båden. Kommunikationen er kommet på plads, og vi har styr på, hvem der kalder på hvad, og hvem der efterfølgende har opgaverne - det er superfedt".

vikingerindenafgang

Der er styr på kommunikationen om bord

Gode starter

De danske vikinger lavede gode starter i alle tre sejladser. Mathias fortæller: "Generelt laver vi gode starter, hvilket vi også er blevet rost for. Vi var naturligvis i en række tætte situationer med de andre både, men vi kom fint ud af den. Taget i betragtning, at vi har sejlet sammen i fem dage, så er vi meget tilfredse med at banke de andre hold, der har langt flere træningstimer sammen. Vi mener helt sikkert, at vi har potentialet til at gå videre fra udtagelsesstævnet".

Skærmbillede 2013-02-16 kl. 08.06.39

De danske vikinger i aktion

Flere faktorer spiller ind

På mandag møder fem nye ungdomshold ind til samme program, som de danske vikinger har deltaget i i denne her uge. Derefter skal arrangørerne tage endelig stilling til, hvilke hold der skal tilbydes en plads. En ting er sikkert, det bliver ikke let for arrangørerne at udvælge de teams, der skal deltage i Youth America's Cup til september. Hans-Peter Steinacher udtaler: "Allerede nu ligger holdene meget tæt. Vi bliver nødt til at overveje alle de faktorer, vi har set i løbet af ugen, deriblandt resultaterne fra sejladserne, før vi gør vores valg".

Vi har gjort det godt

Danish Youth Vikings er fortrøstningsfulde og udtaler: "Vi har gjort det så godt, som vi kunne. Det er med en rigtig god følelse, at vi kan tage herfra San Francisco. Mange af de andre hold har et langt større setup end os - alligevel kan vi godt følge med og vinde sejladser. Nu er det blot at vente på besked, om vi er med eller ej".

Danish Youth Vikings får svar på, om de er med eller ej den 25. februar 2013. Der udtages mindst fire hold fra de to udtagelsesstævner.

Red Bull Youth America's Cup Selection Series Resultater

1. Full Metal Jacket (NZL) William Tiller – 16 points

1. STG/NRV Youth Team (GER) Philipp Buhl – 16

3. Team Austria (AUT) Max Trippolt – 18

3. Danish Youth Vikings (DEN) Daniel Bjørnholt Christensen – 18

5. Objective Australia (AUS) Jason Waterhouse – 19

6. i'KaziKati (RSA) Matt Whitehead – 21

Se video fra den sidste sejlads:

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer