Den nye - eller snarere genopbyggede - Oracle AC-72, på vandet for første gang i går. Foto: Guerlain Grenier/Oracle/America's Cup

America's Cup: Oracle tilbage i kampen

05-02-2013 16:20 Søren Øverup05-02-2013 15:20 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Efter mere end tre og en halv måneds afbrudt træning, kan forsvarerne af America's Cup, Oracle, igen komme på vandet. I går kunne de endelig søsætte katamaranen med den nye vingemast, og gennemføre de første tests. "Vi behandler den som en ny båd, og loader den forsigtigt og gradvist, mens vi måler og følger med over alt", fortæller John Kostecki. Han er taktiker og en af nøglepersonerne på holdet. "Vi er selvfølgelig ivrige og utålmodige efter at komme i gang med at sejle og træne seriøst, men på en dag som denne er det rigtigt at udvise stor forsigtighed."

Kvoten opbrugt

Det er kloge ord fra Kostecki - holdet har opbrugt havari-kvoten, og kan bestemt ikke tåle et nyt uhæld i den kategori, de oplevede 16. oktober. Den dag kæntrede båden forlæns, da holdet forsøgte at falde af i en vindbyge. Hele vingen blev smadret, og det meste af båden blev også helt ødelagt. Man har brugt stumperne af den gamle båd til genopbygningen, men i store træk er det tale om en ny båd.

TNZ i vandet med båd nummer to!

Mens Oracle nu kan komme i gang med at blive kendt med sin båd nummer et, søsætter Team New Zealand sin båd nummer to. Den første har de brugt flittigt i snart et år, og de indsamlede erfaringer har de brugt til at designe og bygge den nye båd. Der er lang vej frem for Oracle - og kun et halvt år tilbage!

Se video fra søsætningen:

Den mest markante ændring er de to rat hvor ORACLE TEAM USA 17 tidligere sejlede med rorpind.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer